A Sirha Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa Szakkiállítást kétévente rendezik meg Budapesten, és az idei lesz a negyedik alkalom, amikor a Vend-Tex is részt vesz rajta. Standunkkal az előző években is sikerült kiemelkednünk a 400 szakmai kiállító közül, és reményeink szerint ez idén sem lesz másként. A megszokott magas minőségű éttermi és szállodai textíliáink mellett új, egyiptomi pamut fonalból készült alapanyagunkat és díszítő gyártási technológiánkat is bemutatjuk az érdeklődőknek, akiket különböző ajándékcsomagokkal is meglepünk majd a helyszínen. Ismerje meg a Sirha 2020 Budapestre való készülődés részleteit és Hamvas Zoltán (Magyar Bocuse d’Or Akadémia / MSZÉSZ) gondolatait az igényes gasztronómiáról és a szépen terített éttermi asztal fontosságáról.

Sirha 2020 Budapest előzetes

  1. február 4. és 6. között rendezik meg idén a Sirha 2020 Budapest kiállítást, melyen előreláthatólag 400 kiállító fog részt venni, köztük a Vend-Tex-szel. 2018-ban több, mint húszezer látogatót vonzott a kiállítás, ahol a Vend-Tex standja kiemelt népszerűségnek örvendett.

Találkozzunk idén is a Sirhán, az A pavilon E13 standnál, ahol bemutatjuk:

  • új termékeinket és gyártási technológiánkat, a slingelést;
  • olyan új alapanyagainkat, mint az egyiptomi pamut, melyről részleteket lentebb olvashat;
  • és új éttermi textília és frottír színeinket.

A kiállítás látogatása ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, melyet ide kattintva tud megtenni. Találkozzunk a Vend-Tex standjánál, ahol ajándékcsomaggal is meglepjük, amennyiben:

  • a helyszínen kitölti a munkánkat segítő kérdőívet, vagy

részt vesz nyereményjátékunkban.

Szállodai és éttermi textília nyereményjáték Sirha Budapest 2020

Válaszoljon helyesen egyetlen egyszerű kérdésre, és a garantált ajándékcsomag mellett nyerjen akár egy 50.000 forint értékű vásárlási utalványt is éttermének, szállodájának! Hányadik alkalommal vesz részt a Vend-Tex a Sirhán? Válaszát ide vagy a képre kattintva küldheti be!

Újdonságok a Vend-Tex standján: egyiptomi pamut és innovatív díszítési technológia

A 4-5 csillagos szállodákban és éttermekben egyre inkább kezd újra teret hódítani a természetesség, és a 100% pamut összetételű textíliák. A magas minőségű textíliákkal mindig a vendégek elégedettségének fokozása a cél, valamint a luxus érzet biztosítása.

Az egyiptomi pamut minősége fogalom a fonalgyártásban. A textiliparban ez a legmagasabb minőségű pamut fonal, piaci ára kiemelkedően magas, hiszen a fonal gyártásakor csak a legjobb minőségű gyapotból készülhet, melynek a leghosszabb elemi szálait használják fel. Rendkívül jó paraméterekkel bíró, kiváló szakítószilárdságú, selyem tapintású alapanyag.

Mivel a Sirhán a természetesség, luxus, puhább és testbarát textíliáink bemutatása és megismertetése a szállodaiparral az egyik fő célunk, ezért standunkon ezt az alapanyagot is bemutatjuk, damaszt és szatén minőségben egyaránt.

A Sirhára készülve beszereztünk egy Baratto 158 díszítő ipari varrógépet, mellyel célunk a gyártási technológiáink bővítése a slingeléssel. Ezzel egyaránt díszíthetünk szobai és éttermi textíliákat is – a díszítések lehetnek egyenesek vagy különböző alakzatokban elhelyezettek, hullámosak és ívesek is. A díszítő varrat emeli a szállodai és éttermi textíliák, abroszok, szalvéták és ágyneműhuzatok esztétikai értékét és egyediségét is.

Slingelő díszítő ipari varrógép

Interjú Hamvas Zoltánnal a Sirhára való készülődés jegyében

Hamvas Zoltán, Magyar Bocuse d'Or Akadémia, MSZÉSZ Örömünkre szolgál, hogy Hamvas Zoltánt, a Bocuse d’oor magyar elnökét évek óta vásárlóink között üdvözölhetjük. A Sirhára való izgatott készülődés jegyében megkértük, hogy ossza meg velünk gondolatait a magyar gasztronómiáról, a színvonal és minőség fontosságáról és az igényesen terített asztalok hozzáadott értékéről.

Korábbi interjúban (Turizmus.com 2019. március) azt mondta, hogy „ a magyar gasztronómia kezd kikapaszkodni a gödörből, és reméli, hogy sikerül bejárnia a skandináv utat”. Hol járunk mostanában a mászásban?

A 2019-es év pozitívnak mondható a hazai gasztronómia számára – de természetesen koránt sem az út végén járunk. Egyre több pozitív változás érzékelhető, alapvetően előtérbe kerültek a magyar alapanyagok, és egyre több étterem és bisztró menüjében köszön vissza a szezonalitás.

Jövő héten nyit a SIRHA 2020 kiállítás, amelynek keretében kerül megrendezésre a Bocuse d’Or magyarországi döntője. Mit lehet tudni az előkészületről, a verseny lebonyolításáról?

Az előkészületek már hosszabb ideje zajlanak, nagyon sok szereplős egy ilyen komoly verseny. A versenyzők több hónapja készülnek a megmérettetésre – az Akadémia által összeállított, részletes versenyszabályzat alapján. Emellett egy közel 100 fős szakmai stáb fog dolgozni azon, hogy a lehető legjobban sikerüljön az esemény. Az Akadémia séftagjai és hazai szakiskolák tanulói is szerepet vállalnak a versenynapon a lebonyolításban – így bátran mondhatom, hogy generációktól függetlenül, példaértékű összefogásról beszélünk.

Rendelkezésre álló információm alapján a Bocuse d’Or eszméje megmutatni az igényes gasztronómiát, amit a hazai éttermek is átvehetnek, elleshetnek. Mit akar mutatni a szakmának a verseny? Milyen célt akar elérni az éttermek körében?

A verseny célja, hogy Magyarország a jó szereplésével hírt adjon Európa számára, hogy komoly gasztronómiai fejlődés zajlik hazánkban. Természetesen a versenyző tréningidőszaka alatt – a tehetséggondozás jegyében – szakácstanulók is lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek a magyar csapat munkájában.

Aki a szakmán kívül betekintést nyer a felkészülési időszakba, hírét tudja vinni annak a komoly, precíz és minőségi munkának, ami a gyakorló konyha falai között zajlik. Akadémiánk séftagjai egy egységként segítik a mindenkori magyar versenyzőt – így a minőségi munkára való törekvés és a rendszerben való gondolkodás általuk is le tud szivárogni a hazai éttermekbe.

Az MSZÉSZ gasztronómiai társelnökeként, étteremtulajdonosként mit tart igényesnek egy étterem kapcsán? Ön szerint fontos egy színvonalasan megterített asztalnál az igényes, minőségi eszköz és textília? Meg tudnak felelni ezeknek az elvárásoknak a Vend-Tex Kft. textíliái?

Egy igényes étteremnek a megjelenése mellett, a belső rendszerében is a minőségre kell fókuszálnia. Hiszem, hogy a személyzet folyamatos képzése kulcs lehet egy sikeres vállalkozás működtetéséhez.

A Vend-Tex Kft. textíliái évek óta emelik a magyar éttermi kultúrát.

Köszönjük, hogy rendelkezésre állt, válaszolt kérdéseinkre. Sok sikert kívánunk tervei megvalósításához.

Save the date: 2020. február 4 – 6. Sirha Budapest

Ahogy a képek is mutatják, mi már gőzerővel készülünk a Sirhára! Ugye önnel is találkozunk az A pavilon E13-nál?

Reméljük, önnel is találkozunk a Sirhán, ahol nem csak éttermi és szállodai textíliáinkat mutathatjuk meg, de azt az utat is, hogyan emelheti még magasabbra szolgáltatásának színvonalát és vendégei elégedettségét!

Hozzászólás

  1. […] alapanyagunkat, az egyiptomi pamutot és a belőle készült ágyneműhuzatokat a Sirha 2020 Budapest kiállításon mutattuk be idén februárban. Ez az alapanyag igazi fogalom a fonalgyártásban: ez a lehető legmagasabb minőségű fonal, […]

Szóljon hozzá