A matracvédő huzat egyszerre két feladatot is ellát egy szállodában: amellett, hogy óvja az értékes matracokat a nemkívánatos szennyeződésektől és a korai elhasználódástól, a Hotelstars minősítési rendszer bizony megköveteli a meglétét a vendégek alváskomfortjának növelése érdekében. De mégis miért, hogyan és milyet használjon? Mivel egy olyan matracvédő huzat fajtát vezettünk be nemrégiben a hazai piacra, amilyennel a magyar szállodai textília gyártóknál és importőröknél még biztos nem találkozott, ezért ismét szeretnénk kicsit jobban elmélyedni a matracvédelem témakörében.

Miért erősen ajánlott a matracvédő huzat használata?

Elsősorban azért, mert a matracvédő huzat használatával gondoskodhat az értékes matracok maximális védelméről, a nemkívánatos szennyeződések (mint az izzadtság, az atkák megtelepedése a matracban és a különböző foltok) megelőzéséről. Ezzel pedig matracainak élettartama jelentősen meghosszabbodhat.

Másrészt viszont a Hotelstars minősítési rendszer is megköveteli a matracvédő huzatok meglétét a szállodákban. Bővebben itt olvashat a Hotelstars minősítési rendszer követelményeiről.

Hogyan gondoskodjon matracai védelméről és milyen matracvédőt használjon?

Az MSZÉSZ „Alváskomfort a szállodában” ajánlása a matracvédelemre alapvetően két terméket ajánl: egy úgynevezett higiénikus matracvédő huzatot, az encasinget, valamint a mosható matracvédőt. Azonban szeretnénk önnek egy sokkal költséghatékonyabb megoldást ajánlani, azaz a két termék helyett egyet: matracvédő huzatunkat.

A Vend-Tex többrétegű matracvédő huzata egyszerre bír az encasing és a mosható matracvédő funkcióival. Az alsó és felső steppelt microfiber réteggel és középen PU vízzáró réteggel ellátott matracvédő nem csak légáteresztő, de 40, vagy akár 60 °C-on is mosható, és hatékonyan védi a matracokat a mindennapi szennyeződésektől. A középső vízzáró PU rétegnek azonban (hála az alsó és felső steppelt borításnak) egyáltalán nincs zavaró, zörgő zacskós hatása!

A matracvédő huzat a könnyű moshatóságon kívül pedig a körben gumis kialakításnak köszönhetően rendkívül könnyen cserélhető is a matracokon. Használata egyszerű: ágyazáskor a matracvédőt húzza közvetlenül a matracra, majd erre terítse rá a lepedőt!

Ha ennél egyszerűbb megoldást szeretne, akkor lehetősége van kétrétegű, csak felül steppelt borítású matracvédő beszerzésére is, melynek a rétegek számán kívül minden tulajdonsága megegyezik a háromrétegű matracvédőével.

Hogyan kérjen ajánlatot matracvédő huzatra?

Ajánlatkérése előtt ajánljuk figyelmébe a katalógusaink mellett letölthető Esettanulmányunkat, melyben összeszedtünk minden olyan fontos információt, amire szüksége lehet szállodai textíliáinak beszerzése előtt. Hogy a matracaira legjobban illeszkedő matracvédő huzatot tudjuk adni önnek, szükségünk van a matracai méreteire és magasságára is!

Szóljon hozzá