Gyakran Ismételt Kérdések

Termékeink nagy részét a megrendelés visszaigazolásától számított 3 – 5 munkanapon belül szállítjuk. Ez a szolgáltatás nem vonatkozik hímzett cikkekre (vegye figyelembe, hogy a hímzéssel ellátott termékek akár 5 munkanappal meghosszabbítják a szállítást).

A feladás napján e-mailt küldünk Önnek, a termékeket hétköznap szállítjuk a megadott szállítási címre. A termékeknek a következő munkanapon reggel 8 és 17 óra között kell érkezniük, kérjük biztosítsa a csomag átvételét.
Telefonon nem tudunk rendelést felvenni. Rendelést kizárólag írásban fogadunk, e-mailben: vendtex(kukac)vendtex(pont)hu címen, vagy a webáruházon keresztül.

Nem, a feltüntetett árak minden esetben nettó árak, az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.

A webáruházban és a budapesti bemutatóteremben fizethet bankkártyával. Ha házhoz szállítást kért, a futárnál is tud fizetni bankkártyával.
Természetesen igen, csak kérem feltüntetni a szállítási cím megadásánál a cégének a nevét is!

Igen, írásos értesítést fog kapni. Küldünk egy értesítést, amikor a futárszolgálatnak átadtuk az elkészült rendelését. Értesítésben megkapja a csomagszámot és a csomagkövetés linkjét, ahol könnyen tájékozódhat, a szállítás állapotáról.

Igen, a GLS kétszer próbálja meg kézbesíteni a csomagot, és a 2. sikertelen kézbesítés után is a depóban tárolja még pár napig a csomagot mielőtt visszaküldené részünkre.
A textília szálszám a szálak száma egy inchben. Minél magasabb a szálszám egy textíliánál, annál fényesebb, sűrűbb és puhább, jobb minőségű. A szálszám mellett a fonal minősége nagyon fontos a termék tapintásánál, ezért a szálszám önmagában nem mindig jelent azonos minőséget.

120-180 szálszám
Ez a tartomány a legalkalmasabb bértextíliák és a háztartási használatra. Ezt a minőség a kórházakban, panziókban, 2-3 * szállodákban gyakran előforduló típus.

200 szálszám
Könnyű perkál pamut, vagy pamut – poliészter ágyneműhuzatok, lepedők számos szállodában megtalálhatók, ez a termék ideális minőség bértextília és saját szállodai textília használatra, kedvező költségkereten belül. Legkeresettebb termékük.

300 szálszám
Itt kezdődik a minőség, amelynél a légsugaras technológia szövési folyamatban történő alkalmazása tesz lehetővé. Ez egy gyönyörű, fényes, egységes, puha és nagyon sima szövet, fésült pamut fonalból készül. Nagyon keresett termék, leginkább az igényes 4-5 * szállodák használják.

400 szálszám
Puha, mégis tartalmas, egyiptomi pamut fonallal biztosítható a vonzerő. Ezt a terméket várhatóan megtalálja a világ legnagyobb szállodaláncainak ágyain.

600 szálszám
Itt kezdődik a luxus minőség vége. Ez egy gyönyörű, fényes, egységes, puha és nagyon sima szövet, a legkiválóbb luxus pamut minőség a felső kínálatunkban.

800 – 1000 szálszám
Végső luxus, tiszta kényeztetés, egy lépéssel a 600 szálszám felett, még nagyobb fényű és teltebb anyaggal. Ez elképesztően robusztus, mégis selymes szövés, és sok-sok év után is mindig nagyon szép ágyneműnek számít.

A g/m2 jelentése négyzetméterenként grammonként kifejezve, a törölközők előállításához felhasznált pamut súlyának a mértéke. Általánosságban elmondható, hogy minél nagyobb a súly, annál puhább és fényűzőbb a törölköző. Bármely 450 g/m2 vagy annál nagyobb törölköző megfelel a minőségi szálloda igényeinek az érzés és a hosszú élettartam tekintetében.

Minimális szállítási költségünk 1490 Huf Magyarország területére. A házhoz szállítás díja tartalmazza a szállítással kapcsolatos összes díjat. Nettó 50000 Huf feletti megrendelés esetén a szállítás ingyenes.

A megrendelés leadása után lehetősége van megadni, hogy a bemutatótermeinkben kívánja átvenni a termékeket. Szállítási határidő: 1-2 hét. E-mailt küldünk Önnek, amikor az áruk készen állnak az átvételre.

Kérjen mintakollekciót a megrendelés előtt. Minden terméknél nem tudjuk garantálni a mintakollekció küldést, de a termékeink jelentős részénél igen.
Elég kicsi időintervallumban a megrendelés leadása után.
Igen a weboldalon lehetőség van az előre utalásra. Megrendelés visszaigazolás alapján kérjük utalja el a rendelés végösszegét. Az ellenérték bankszámlánkra történő megérkezése után indítjuk a csomagot.

A GLS minden munkanap 8.00-17.00 között szállítja ki a csomagokat a megrendeléskor megadott címre. Fuvar megrendelésekor a futárszolgálatnak rögzíteni tudjuk a kérését, de nincs rá garancia, hogy biztosítani is tudják a kérését. Munkahelyére is kérheti a csomagot, de tüntesse fel a cím megadásánál a cégének nevét is. Kézbesítés napját a feladás napjával tudjuk szabályozni, egyszerűen előtte való nap adjuk fel csomagját.

Amikor a GLS visszahozza hozzánk a csomagot, mert Ön nem vette át, akkor egyértelmű kárunk keletkezett, hiszen az eredeti szállítási költséget és a visszaszállítás díját is kifizettük. Ezt követően a megrendelés teljesítését a vételár és a szállítási költség előre történő megfizetéséhez kötjük!
A szálszám egyszerűen arra utal, hogy hány szál – függőlegesen és vízszintesen – szövődik egy négyzetcentiméter szövetbe. Finomabb szálakkal, például tiszta egyiptomi pamutból, több szálat lehet szőni minden négyzetcentiméterbe, ami viszont finomabb, lágyabb és rugalmasabb anyagot eredményez. Általában minél nagyobb a szálszám, annál jobb a textília minősége. Az alap- vagy normál anyagok szálszáma kb. 150 – a jobb minőségű anyagok 180 szálszámnál kezdődnek, és perkál minőségűek. Bár a szálszám számít, a kényelem, a minőség és az érték mérésénél vannak sokkal fontosabb jellemzők is. Ez magában foglalja a fonal típusát, a szövet tapintását és a kikészítő eljárás használatát.
A Perkál szorosan szövött, sima vászon szövésű szövet, amely kártolt és fésült fonalakból készül, a Perkál szövet a legkiválóbb. A magas szálszám – 180 felett – puha, selyemszerű hangulatot kölcsönöz a szövetnek. A szatén szövet több fonal ponttal rendelkezik a színoldalon, mint a többi alapszövés, ezáltal lágyabb és fényesebb megjelenést kölcsönöz a textíliának, szaténnak nevezzük.
Melyik a legjobb? A szövet szövésének módja hatással van annak érzetére is. A szatén lepedők általában puhábbak, mint a Perkál szövésűek. A szatén szövésnek több láncfonal van a felső felületén, ami selyemszerű tapintást és vonzó fényt eredményez. Arra, hogy melyik a jobb, nincs válasz, mivel ez személyes ízlés; egyesek a Perkál szövés ropogósságát kedvelik, mások a szatén puhaságát.
Mindig kövesse a kezelési címke utasításait. Íme néhány irányelv a termékek tartósságának optimalizálására:

Pamut ágynemű és asztalnemű
Használat előtt mindig avassa be a termékeket. Gépi mosás 60 Celsius fokon, szárítás szárítógéppel, hűtési idővel, röviddel a ciklus befejezése után vegye ki a szárítóból, és vasalja, amíg a szövet még nedves. Lehet a textíliákat szárítani teljesen szárazra, azonban ez minimális gyűrődést eredményez. Soha ne keverje a mosás során más összetételű textíliákkal, főleg pamut – poliészter összetételűvel.

Poliészter – pamut ágynemű és asztalnemű
Használat előtt mindig végezzen avatómosást. Gépi mosás 40 – 60 Celsius fokon, szárítás szárítógéppel, hűtési idővel, röviddel a ciklus befejezése után vegye ki a szárítóból, és amíg az anyag még nedves, kissé vasalja át.

Törölköző és köntös
Javasoljuk, hogy használat mindig mossa ki a törölközőket, köntösöket, mivel a maximális nedvszívó képesség és puhaság eléréséhez több mosás szükséges.

Ne használjon textil öblítőt. Ha mégis, csak nagyon kis mennyiséget használjon, és ne minden mosásnál, mert ez bevonja a törülköző hurkokat, csökkentve a törölközők / köpenyek vízfelvételét.
Ha egy hurkot lát a törölközőn vagy köntösön kihúzva, kérjük vágja le ollóval, ez nem károsítja a terméket.
A fürdőszobai mosószerek és egyes kozmetikai termékek, például fehérítőszereket tartalmazó tisztítószerek tartós elszíneződést okozhatnak a törölközőn / köntösön.
Kérjük vegytisztítással ne tisztítsa a törölközőit és köntösét.

A sötét színeket mindig külön mossa
A fenti mosási utasítások csak tájékoztató jellegűek, a részletesebb útmutatást minden termékünkben elhelyezett címkén adjuk meg. Fontos annak betartása.

Válogasson akciós termékeink közül

Népszerű Termékkategóriáink
Éttermi textília
Catering textília
Szállodai textília
Szállodai frottír

Szeretne mindenről elsőként értesülni?

Kövessen bennünket a Facebook oldalunkon. Nyomjon egy Like-ot és olvassa első kézből a szállodai textíliákkal kapcsolatos híreket.