Damaszt Abrosz

A damaszt abrosz sima vagy mintás, kiváló minőségű textília. A szövésnél kizárólag az elérhető legjobb minőségű fésült fonalat, vagy a strapabíró cérnát használjuk, így állandó használat mellett is hosszú élettartamúak. A klasszikus damaszt abrosz, 100 % pamut összetételű, de ma már létezik kevertszálas, és selyem damaszt is. Az összetétel változtatásával a textíliák tulajdonságai módosíthatók a felhasználás szempontjából kedvezőbb irányba. Damaszt abroszok kockás, rácsos, virágos, vagy egyéb jacquard mintával választhatók, valamint a nagyon kedvelt teljesen sima kivitelben is.

Ne feledje, az abrosz az az éttermi textília, amely a legmarkánsabban befolyásolja étterme, vendéglője vagy éppen szállodája hangulatát. Az asztalterítő ugyanakkor nem csak a vendégek komfortérzetére van hatással, hanem az Ön pénztárcájára is, mert a rosszul megválasztott abrosz hosszabb távon egészen biztosan ráfizetéses lesz! A Vend-Tex-nél kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy az éttermek számára a legjobb minőségben, ügyfeleink egyedi igényeit is figyelembe véve készítsük el a damaszt abroszokat.

Miért választotta több száz étterem a Vend-Tex damaszt abroszait?

 • Mert ismerjük a hazai igényeket, ezért már az első kapcsolatfelvétel során fontos gyakorlati tanácsokkal segítjük ügyfeleinket a választásban.

 • Mert Magyarország legnagyobb abroszválasztékát biztosítjuk partnereinknek, akik korlátlan méret, számtalan szín és minta közül választhatnak.

 • Mert képesek vagyunk folyamatosan ellátni ügyfeleinket, amint azoknak pótdarabokra lesz szükségük.

 • Mert ingyenes, termékmintát biztosítunk, így vásárlóink saját maguk dönthetik el – elköteleződés nélkül -, hogy megfelel-e igényeiknek a kiválasztott abrosz.

 • Mert vásárlás után sem hagyjuk magukra megrendelőinket, akiknek probléma esetén azonnali segítséget nyújtunk.

Katalógusunk letöltése

Ráadásul, most elküldjük az esettanulmányunkat is!

Damaszt abrosz termékek

Fehér damaszt abrosz

 A szálloda és vendéglátóiparban a legkelendőbb a fehér színű damaszt abrosz. Így ebből a színből óriási minőségi választékkal rendelkezünk.

Színes damaszt abrosz

 Színes termékeink klórálló színezéssel készülnek, így tudjuk biztosítani partnereink részére a jó színtartósságot a textíliák mosása során.

Selyem damaszt abrosz

 Ha elegáns éttermi abrosz az elképzelése, akkor tekintse meg selyem damaszt minőségű választékunkat, amely termékekre jellemző a luxus kivitel.

Kevertszálas damaszt abrosz

 A műszállal kevert termékek tulajdonságai biztosítják a felhasználók részére, a könnyű kezelhetőséget, a hosszú élettartamot, a legjobb ár/érték arányt.

Tekintse meg galériánkat és bemutató videónkat

Így kérjen árajánlatot

Mielőtt felkeres egy céget az árajánlat kérésével, nem árt, ha néhány alap dolgot tisztáz magában. Tegye fel magának ezeket a kérdéseket, és próbáljon meg válaszolni rájuk, így egészen biztos, hogy a kapcsolatfelvételnél gyors és hatékony segítséget kap majd.

Elképzelés

 • Milyen legyen a design?
 • Szükség van egyedi logóra?
 • Milyen alapanyagból kéri az abroszt?

Elvárás

 • Mit vár el a textíliákkal kapcsolatosan?
 • Milyen méretekre, milyen varrási kivitelre kéri az árajánlatot?
 • Milyen felhasználási területre kér árajánlatot?

Egyéb igény

 • Gondolja át, fontos-e az Ön számára a folyamatos pótlás (garantáltan állandó minőségben)?
 • Fontos Önnek a javíthatóság?
 • Szeretne termékmintát igényelni?
Három végzetes hiba damaszt abrosz vásárlásnál

Noha hazánkban is számtalan helyről vásárolhat asztalterítőt, tudnia kell, hogy vannak olyan paraméterek és kiegészítők, amelyekből nem szabad engednie, különben a legolcsóbb abrosz is nagyon drága lehet Önnek. Erre figyeljen:

Olyan helyről vásárolni, ahol nem adnak részletes mosási útmutatót a damaszt abrosz mellé

Az éttermi abrosz egy professzionális kellék, amit speciális célra készítenek, ezért professzionális ápolást is igényelnek. A különböző típusú és összetételű anyagok tulajdonságai nagyon eltérőek lehetnek a mosás szempontjából. Amennyiben olyan helyről vásárol abroszt, ahonnan nem kap pontos mosási útmutatót, azt kockáztatja, hogy új asztalterítői néhány héten belül tönkremennek. Sőt, tapasztalataink szerint akár már az első mosás után is elszíneződhetnek a terítők, amennyiben nem megfelelően kezelik őket.

Pénzt spórolni a damaszt abrosz lelógó végein

Sokan úgy gondolják, hogy pénzt spórolhatnak az éttermi abrosz asztalról lelógó végein, ezért néha csak 10-20 cm-t adnak meg paraméterként. Csakhogy tapasztalatunk és ügyfeleink visszajelzése szerint ez utólag mindig rossz döntésnek bizonyul. Akár elegáns damaszt abroszról, akár klasszikus kockás abroszról van szó, az esztétikus megjelenéshez minimum 25-30 cm, de esetenként akár 40 cm-es lelógás is szükséges. Ha már pénzt áldoz új abroszaira, miért okozna saját magának kárt azzal, hogy később rádöbben, a túl rövid lelógó rész miatt az amúgy minőségi terítő sem mutat igazán elegánsan az asztalain?

Ragaszkodni a damaszt abrosz klóros tisztításához

Régi, de a mai napig erős beidegződés, hogy a jó éttermi textília klórálló, hiszen csak a klór segítségével szabadulhatunk meg a legmakacsabb foltoktól. Csakhogy ez ma már egyáltalán nem igaz! Noha a Vend-Tex abroszok egy része is bírja a klóros mosást, nincs olyan anyag, amelynek szöveteit ne károsítaná a klór! A szövetgyengülés pedig foszlással, szakadással fog járni, és egészen biztos, hogy a terítők élettartama lerövidül. A mai modern mosószerek között viszont bőséggel találhatunk olyan típusokat, amik a szövet roncsolása nélkül is eltávolítják a bor- és paprikafoltokat

A Vend-Tex damaszt éttermi abroszok legfontosabb jellemzői:
 • Kiváló kezelhetőség: éttermi textíliánk könnyen vasalhatók és kiemelkedő a méret, illetve színtartó képességük.

  Könnyű tisztíthatóság: mosási útmutatónk segítségével az abroszokból gyorsan kimoshatók még a legmakacsabb szennyeződések, így a paprika és vörösbor foltok is.

  Hosszú élettartam: magas minőségű alapanyagainak köszönhetően – ha betartják a mosási előírásokat – abroszaink hosszú ideig megőrzik eredeti állapotukat

  Fehér, színes, selyem és kevertszálas damaszt abroszainkat sima, pöttyös vagy akár mintás kivitelben is megrendelheti, sőt nálunk megvásárolhatja a legteljesebb luxus hatást biztosító, igényesen kidolgozott jacguard mintás változatot is! Színes terítők esetén nem kell aggódnia a mosás miatt sem, hiszen a mosást remekül bíró színezéssel látjuk el damaszt textíliáinkat. Amennyiben igényes, akár egyedi abroszokkal szeretné fogadni vendégeit, válassza a Vend-Tex damaszt abroszait, amelyeken igény esetén cége logóját is helyezzük!

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha minőségi damaszt abroszt keres!

Mi a Vend-Tex Kft-nél elkötelezettek vagyunk abban, hogy ügyfeleink számára megtaláljuk az ideális éttermi abroszt. Az elmúlt 25 évben ügyfeleink között tudhattunk luxushoteleket, falusi vendéglőket, csárdákat és kisvendéglőket is, köszönhetően annak, hogy Magyarország legszélesebb abroszválasztékával rendelkezünk.

Tudja, mik az elvárásai, de nem tudja, melyik éttermi abrosz lenne az ideális választás az Ön számára? Kérésével, kérdéseivel forduljon a Vend-Tex Kft. szakembereihez, akik segítenek döntést hozni, és megtalálják azokat az alapanyagokat, méreteket és formákat, amelyekre Önnek szüksége van!

Mindenképpen keressen minket árajánlatkérésével bármilyen csekély elképzelése van, mi segítünk meghatározni, hogy milyen anyagra van önnek szüksége.

Miért válasszon minket?

Általunk gyártott termékek egy jelentős része saját tervezésű, csak cégünknél kaphatók, ajánlatunkban szereplő minőségben, összetételben és mintázatban. Cégünk alapfilozófiája, hogy mindent kínál a partnereinek, ami egy szálloda, étterem, panzió felöltöztetéséhez, rendezvénye lebonyolításához szükséges.

Színválaszték

Mintázatok száma

Anyagok száma

Elégedett ügyfélek száma
0