Ünnepi terítés az idei őszi-téli időszakban

Legyen szó Valentin napról, húsvétról, karácsonyról, mi mindig igyekszünk, hogy hasznos és divatos tippeket osszunk meg önnel – hogyan és milyen anyagokkal, színekkel díszítse éttermi (vagy akár otthoni ebédlő) asztalát. Bár közeleg a karácsony, előbb Márton nap következik, amikor szintén jól jöhetnek tanácsaink. Készüljön bármilyen rendezvényre is az elkövetkező őszi-téli időszakban, ünnepi terítés tippjeinket érdemes lesz megfogadnia, hogy ne csak ételeivel, de asztalával is lenyűgözhesse vendégeit.

Ünnepi terítés lépésről lépésre

Korábban már írtunk arról, hogyan dobhatja fel egyszerű fehér damaszt asztalterítőit, ahol részletesen bemutattuk az ünnepi terítés lépéseit is. Gyors emlékeztetőül:

1. Az asztalterítő alá ajánlott hang- és ütéscsillapító asztalvédőt tenni – ez nem csak megvédi a drága asztallapot az esetleges sérülésekről, hanem vendégei beszélgetését sem fogja megzavarni a poharak és evőeszközök kopogása a bútoron.

2. Mikor asztalterítőt választ, ne csak az árat vegye figyelembe – az alacsony minőség hosszabb-rövidebb távon ráfizetés is lehet, ha túl sűrűn kell cserélnie az abroszokat a korai elhasználódásuk miatt.

3. Az abroszválasztásnál ugyancsak figyeljen arra is, hogy a szín és anyag illeszkedjen étterme hangulatába, az enteriőr stílusához. Valamint árajánlatkérésénél jelezze, hogy milyen mosási, kezelési tulajdonságokkal szeretné, ha rendelkezne az alapanyag (például nehezen gyűrődő legyen, hogy ne igényelje feltétlenül az alapos vasalást; vagy a vendégkör összetételéből adódóan – például kisgyermekes családok – inkább lemosható, könnyen tisztítható terítőt szeretne).

4. Az éttermi stóla és napron egyszerű dekoráció, de üde színfolt lehet egyszínű asztalterítőin.

5. Az éttermi szalvétát úgy válassza ki, hogy tudja: nem csak funkciója van (hiszen a vendégeknek egyáltalán nem mindegy, hogy mibe törlik a szájukat), hanem az egyik legnagyszerűbb dekorációs elem is.

6. Végezetül, ha nagyobb rendezvényre készül vagy svédasztal (is) található éttermében, spandex vagy hagyományos asztal- és székhuzatokkal, valamint szék- és asztalszoknyákkal is felöltöztetheti bútorait, így nem csak emelve az esemény fényét, hanem elrejtve a kevésbé esztétikus asztal- és széklábakat is.

Milyen alapanyagokat válasszon idén ünnepi asztalára?

Ahogy minden évnek és évszaknak, úgy a 2019-es őszi-téli időszaknak is megvannak a maga kedvelt és divatos anyagai, színei és mintái. Idén ősszel és télen a finom szatén és damaszt terítő egyaránt tökéletes választás az ünnepi asztalra. Az idei slágermotívum a természet közeliség és a luxus: rengeteg virágminta.

Len hatású szalvéta

Ugyanakkor a természetes anyagok mellé némi csillogást is becsempészhet különböző fényes textíliák segítségével – legyen az éttermi textil szalvéta, abrosz, stóla vagy napron.

Rengeteg jó ötlete van az éttermi textíliákat illetően, de nem tudja, milyen alapanyag is lenne a legmegfelelőbb hozzájuk? Semmi baj! Igényelje mintakollekcióinkat: mondja el, írja le, hogy milyen textíliákat képzelt el éttermébe, és mi úgy küldjük el a passzoló alapanyagok mintáit, hogy azokból ön már könnyedén kiválaszthatja, mire szeretne árajánlatot kérni.

A szalvétagyűrű reneszánszát éli

Bár azt hihetnénk, hogy a szalvétagyűrűnek leáldozott, vagy már csak a nagyon magas, luxus kategóriájú éttermekben található meg, az igazság pont az ellenkezője. Az ünnepi terítés pont a szalvétagyűrűvel dobható fel a legegyszerűbben! Helyezze el a gyűrűvel díszített textil szalvétát a tányéron, hogy az ünnepi asztal leghangsúlyosabb díszítőeleme lehessen, ezáltal még inkább megragadva vendégei figyelmét.

Egy egyszerű asztalterítő vagy szalvéta könnyedén egyedivé, feltűnővé és stílusossá tehető – színnel, mintával vagy akár embléma hímzéssel is. Önnek csak egy dolgot kell tudnia: milyen hangulatot szeretne megteremteni asztalán? Ha letölti katalógusunkat, megkapja mellé Esettanulmányunkat is, ami rengeteget segíthet önnek abban, hogyan fogjon neki az egyedi éttermi és szállodai textíliák beszerzéséhez.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0