A nagy törölköző mosás teszt: mi történik a frottírral 3 év tartós használat után?

Díjmentes textília tanácsadás éttermeknek és szállodáknak

Gondoljuk át együtt, hogyan lehet étterme, szállodája stílusos, de mégis otthonos, minőségi, de mégis költséghatékony textíliákkal felszerelt.

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy két nagyon fontos feltételtől függ az, mennyi ideig tudja használni frottírjait (illetve más textíliákat is) szállodájában: maga a textília minőségétől és a helyes mosástól, kezeléstől. Magas minőség + mosási útmutató betartása = évekig használható szállodai és éttermi textília. (Azonban ha valamelyik tényező kiesik a képletből, akkor bizony előfordulhat, hogy pár használat után már dobhatja is a kukába a textíliát.) Most pedig le is teszteltük, hogy vajon igazunk van-e a szállodai textília minőségének fontosságában: fogtunk két, látszólag egyforma 450g/m2-es törölközőt – egy magas és egy alacsony minőségűt -, és ugyanolyan mosási körülményeknek vetettük alá őket. Tippeljen: milyen lett a két törölköző mosás után? Nagy volt a különbség köztük? Lejjebb fotókat is mutatunk az eredményekről.

Törölköző mosás: egyszerűen hangzik… vagy mégsem?

Rendszeresen vissza-visszatérő téma blogunkban és Facebook oldalunkon is a törölköző mosás – hogyan kezeljük a törölközőket úgy, hogy ne csak tiszták és higiénikusak legyenek, de puhák és fehérek is maradjanak.

Valójában otthoni körülmények között sem túl nehéz feladat tisztán, fehéren és puhán tartani a frottírokat. Szállodában pedig egy megbízható mosoda gondoskodik arról, hogy vendégei elégedettek legyen a törölközőkkel, arc- és kéztörlőkkel, fürdőlepedőkkel és köntösökkel. Azonban mindkét esetben elsőként az ön döntésére van szükség: olcsó vagy jó minőségű törölközőt vásárol?

A nagy törölköző mosás teszt: az olcsó vagy a jó minőségű frottír győzött?

Az alapszituáció: házon belül teszteltünk két majdnem teljesen egyforma törölközőt. Mindkét frottír termék három éve van rendszeres szolgálatba állítva egy négytagú családnál. Mindkettő 450 g/m2 súlyú, fehér színű és egyszerű otthoni mosási körülmények adottak a tisztán tartásukhoz. Mi mégis a különbség a két törölköző között? Az egyik egy olcsó, kiskereskedelmi forgalomban kapható darab, míg a másik kifejezetten szállodai frottír termék – természetesen a saját gyártásunkból.

A szállodai és otthoni törölköző közti különbség

Az olcsó törölközővel (fent balra) a család háziasszonya jóval óvatosabban bánik, mint Vend-Texes társával (fent jobbra). Míg a mi frottírunkat akár 60 fokon is kimossa, addig az előbbit mindig csak fehérekkel, kímélő 40 °C-on. Mindkét frottírhoz ugyanazokat az ismert, jó minőségű mosószereket használja, szárítógép pedig környezetvédelmi megfontolásból nincs a háztartásban (természetesen szállodákban, profi mosodákban elengedhetetlen a szárítógép használata, de otthon elegendő, ha klasszikus szárítón szárad meg a frottír, majd elpakolás előtt átszaladunk rajta egy gőzölős vasalóval).

Bár eddig is azonos körülmények között voltak kezelve a törölközők, a teszt kedvéért szentgotthárdi telephelyünkön a szállodai frottírok mosási útmutatója alapján ismét kimostuk, majd szárítógép segítségével szárítottuk meg őket. Íme, az eredmény:

Az otthoni és szállodai törölköző közti különbség mosás után

Három év azonos körülmények közötti temérdek mosás után tisztán látszik a különbség. Míg a kiskereskedelmi frottír törölköző (balra) az évek alatt besárgult, szálai összetapadtak, és még a szárítógép használata után is bolyhokban állnak, a cérnafrottír hurkai pedig megritkultak. Ezzel szemben a szállodai törölköző (jobbra) hurkai és szálai szépen, tömören állnak.

A különbség tehát a hagyományos otthoni és a professzionális szállodai törölköző között több, mint szembetűnő. Azonban fontos tudnia, hogy legyen bármilyen jó minőségű is a frottír anyag, a mosási útmutató betartása elengedhetetlen – hiszen e nélkül még a legdrágább, legpuhább és legszebb szállodai frottír is besárgul és megkeményedik.

A legeslegfontosabb lépés a frottír termékek puhaságának és fehérségének megőrzéséhez az, hogy eleve jó minőségű, szállodai használatra (is) alkalmas köntöst, fürdőlepedőt, törölközőt, kéz- és arctörlőt szerezzen be.

Egyedi törölköző: milyen alapanyagot válasszon?

Természetesen, mint minden szállodai és éttermi textília esetében, úgy a törölközőknél (sőt, köntösök, fürdőlepedők, vagy akár kádelők, stb.) is van lehetősége az egyedi gyártásra (amennyiben igényeit nem elégítik ki a katalógusban és webáruházban felsorolt termékek). Az egyedi frottír (és minden egyéb éttermi és szállodai textília) termék gyártásához is az első lépés az alapanyag kiválasztása.

Tudta? Mintakollekcióinkat az a piaci igény hívta életre, hogy lerövidítsük az ajánlatkérés hosszadalmas menetét. Ha felsorol minden olyan tulajdonságot, amivel szeretné, ha rendelkezne a kész szállodai vagy éttermi textília, kizárólag olyan alapanyag mintákat fogunk elküldeni önnek, melyek megfelelnek kéréseinek. Ezekből pedig ön már könnyedén kiválaszthatja azt, amire árajánlatot szeretne kérni. Azzal, hogy előbb nem árajánlatot kér, aztán mintákat, hanem a minták alapján küldünk ajánlatot, akár hetekkel is lerövidítheti a beszerzés folyamatát.

Egyedi frottír: széles színválaszték, kétféle emblémázási lehetőség

Hogyan teheti egyedivé szállodai frottírjait? A szín és egy szépen hímzett vagy szövött embléma nem csak esztétikus, de akár magas marketing értékkel is bírhat.

Bár a színes frottíroknál olcsó alapanyag esetén fennállhat a veszély, hogy a szín gyorsan kifakul és a törölköző foltos lesz. Azonban nekünk sikerült kiküszöbölnünk ezt a gyakori gyártói hibát: egy speciális színezési eljárásnak köszönhetően a törölköző, fürdőlepedő, köntös színe szállodai használat, mosás és kezelés mellett is tartós marad, lassabban fog fakulni, mint egy hagyományos, otthoni használatra tervezett frottír esetében.

Az emblémázásra pedig kétféle tartós lehetőség közül is választhat. A logó hímzést színes hímzőfonallal végezzük, segítségével aprólékosabb, részletesebb minta is magas minőségben kivitelezhető, így leginkább köntösökre ajánljuk, de szóba jöhet a négy- vagy ötcsillagos szállodai törölközőknél is. Az embléma szövés ezzel szemben a frottír saját anyagával történik, nagyobb felületen (akár a törölköző teljes hosszában), így akár kifejezetten reklámajándék célokra is jó szívvel ajánljuk.

Hogyan kérjen ajánlatot egyedi szállodai és éttermi textíliákra?

Ha letölti katalógusainkat, a mellékelt Esettanulmányban elmondjuk, hogyan tudja a legbiztosabban levezényelni az egyedi textíliák beszerzését úgy, hogy biztosan olyan termékeket kapjon a gyártás végén, amik méretben, mennyiségben, anyagban és a design terén is 100%-ban megfelelnek elképzeléseinek.

Katalógusunk letöltése

Ráadásul, most elküldjük az esettanulmányunkat is!

A minőség tehát egyenlő a hosszú élettartammal, az olcsóbb, kiskereskedelmi frottírok viszont gyakran gyenge minőséget takarnak. De mi történik akkor, ha ön nem szeretne lemondani a szállodai minőségről, viszont kötöttebb a büdzséje, mint egy nagy szállodaláncnak? Ilyenkor ajánljuk akciós termékeinket: webáruházunkban és kifutó termékeink listáiban is olyan szállodai és éttermi textíliákat talál, melyekből bár pótlást nem tudunk biztosítani, de alacsony árakat és professzionális, magas minőséget igen.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0