A tökéletes ágynemű garnitúra 2+1 titka

Alapvető tény: a szállodai vendég elégedettségének sarkalatos befolyásoló tényezője az alvás, pihenés minősége. Nem mindegy, milyen puha vagy éppen kemény a matrac, higiénikus, tiszta-e a matracvédőnek hála. A lepedő és ágyneműhuzat elég kellemes tapintású-e, és úgy összességében hívogat-e a megvetett ágy látványa. De vajon a szállodák elég nagy hangsúlyt fektetnek az ágynemű garnitúra minőségére is? Hiszen az sem mindegy, hogy milyen anyaggal van töltve és milyen a borítása a párnának és paplannak, ahogy az sem, hogy moshatók-e. Ismerje meg a tökéletes ágynemű garnitúra 2+1 titkát, röviden és lényegre törően.

Miért ennyire fontos az ágynemű garnitúra minősége?

Egy kellemetlen, nehéz, forgolódással töltött éjszaka az egész napunkra rányomhatja a bélyegét – nem csak otthon, de a szállodában is. Így van ez mindenkivel, természetesen a szállóvendéggel is. Vendégei azért érkeznek hotelébe, hogy kipihenjék magukat és feltöltődve térjenek haza. Ha viszont fáradtan és nyúzottan távoznak a szállodájából, az egyben azt is jelenti, hogy elégedetlenek lesznek a szolgáltatás egészével. Hiába volt pont megfelelő hőmérsékletű a medence vize, hiába volt kedves a személyzet, kitűnő az összes szolgáltatás és az étteremben felszolgált étel. A vendégek emlékezetében egy súlyos hiba marad meg, ami elnyomja az összes pozitív élményt: nem tudták kipihenni magukat.

A fáradt vendég természetesen nyűgös lesz és morogni fog, méghozzá hangosan. Ismerősei között és az interneten is hangot fog adni a negatív tapasztalatainak, amiben nem lesz helye a wellness szolgáltatások minőségének és az igényes enteriőrnek. Csak a kényelmetlen ágynak és a kialvatlanságnak.

Előzze meg a bajt és előlegezze meg magának a pozitív véleményeket, ezáltal pedig a visszatérő és új vendégeket: válassza meg körültekintően szállodájába az ágynemű garnitúrát. Ne csak az árat figyelje, fordítson nagy gondot a minőségre is.

Fontos az ágynemű borítása

Mielőtt elkezdenénk azt taglalni, hogy milyen ágynemű töltet a legmegfelelőbb a szállodai ágyneműk esetében, nézzük meg, milyen anyagokból készülhet a borításuk. (Fontos, hogy most nem az ágyneműhuzatról beszélünk, hanem magáról az anyagról, amibe töltjük az ágynemű töltetet.)

A paplanok és párnák borítása többféle anyagból készülhet – paplan esetén 100% pamut vagy 50% pamut – 50% PES vászon, a párnákat tekintve pedig 100% pamut angin vagy vászon, 50% pamut – 50% PES, illetve 100% pamut inlet. A leggyakoribb borítások között van a pamutvászon, microfaser, steppelt microfaser és a levehető steppelt tok.

Tudjuk, ezek az összetételek önmagukban nem mondanak túl sokat. Ezért fussuk át a különböző ágynemű garnitúra borítások különböző használati és mosási tulajdonságait – csak a legfontosabbakat.

  • A pamutvászonnal borított paplan és párna strapabíró, tartós (hosszú távú használat és gyakori tisztítás mellett akár 5 évig is kiszolgálhatja szállodáját).
  • A microfaser borítás kiemelkedően puhább társainál, ráadásul könnyebben becsúszik az ágyneműhuzatba, ezáltal egyszerűbb vele az ágyazás.
  • A steppelt microfaser különösen kényelmes használat közben.
  • A levehető steppelt tok pedig extrán higiénikus, hiszen mosható. Éppen ezért párnákhoz ajánljuk, amelyek jobban és nagyobb eséllyel szennyeződnek.

Ne bízza a véletlenre szállodai ágynemű garnitúra beszerzését! Mintakollekcióink segítségével már a beszerzés tájékozódás szakaszában meggyőződhet a paplanok és párnák borításainak minőségéről.

Milyen legyen a paplan és párna töltőanyaga?

Talán az egyik legfontosabb kérdés a töltőanyag. Régen tollal volt szokás tölteni a párnákat és paplanokat, manapság viszont a töltet miatt a szállodai ágy (szó szerint) az allergiás tünetek melegágya lehet. Honnan tudhatja, hogy a kiválasztott ágynemű töltet megfelelő lesz vendége számára, ezzel egy időben pedig ön is könnyedén tisztántarthatja?

Ahogy az ágynemű garnitúra borítása esetén, úgy a töltetet tekintve is rengeteg variáció lehet. Jellemzően a 100% műszál töltetek a legelterjedtebbek, de lehetőség van még a tollmentes pehely (min. 90% pehelytartalom), belföldi pehely (min. 56% pehelytartalom), félpehely (min. 28% pehelytartalom) és 100% gyapjú töltettel történő ágynemű gyártására is.

De mégis a melyik a legmegfelelőbb ágynemű töltet a fentiek közül? Természetesen az, amelyik megfelel mindhárom kritériumnak:

  • antiallergén,
  • mosható,
  • és csomósodás mentes.

A tökéletes ágynemű garnitúra legnagyobb titka

Ezzel pedig el is érkeztünk ahhoz a bizonyos +1 titokhoz. Bár számít az, hogy mennyire kényelmes és könnyen tisztán tartható az ágynemű borítása, valamint hogy mennyire puha a töltet, mégis a legfontosabb maga a moshatóság és csomósodás mentesség.

A moshatóság biztosítja azt, hogy a szállodai paplan és párna hosszú évekig higiénikusan használható legyen. Ezt a tulajdonságot pedig a csomósodásmentes töltet fogja garantálni, ami képes szellőzni, így csökken annak is az esélye, hogy az atkák és szennyeződések egyáltalán megtelepedjenek benne. Ebből a szempontból pedig a leginkább ajánlott ágynemű töltet a műszál, mely antiallergén és 40 °C-on mosható.

Röviden tehát: a tökéletes ágynemű garnitúra csomósodás mentes, ezáltal mosható és antiallergén. Mindezt pedig elsősorban a műszál töltet biztosítja. Most pedig, hogy már tudja, milyen ágyneműre van szüksége ahhoz, hogy vendégei nyugodtan pihenhessenek, ezáltal pedig elégedettek legyenek szállodájával, egy dolga maradt. Vizsgálja meg szállodájának ágyneműit, és ha úgy látja, hogy szakadoznak, foszladoznak, nem megfelelően szellőznek, cserélje le őket olyanokra, melyek hosszú évekig higiénikusan tarthatóak. Válogasson kedvezményes árú kifutó termékeink közül, vagy töltse le katalógusainkat és válassza ki munkatársaink (akár helyszíni) segítségével szállodájának új, mosható ágyneműit.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0