Mi micsoda: szállodai ágyneműhuzat anyagok

Mi dönti el, hogy a vendég elégedetten távozik-e a szállodából? Fontos a személyzet, a szolgáltatások, az enteriőr – melyben nagy szerepük van a szállodai textíliáknak. De mégis a legeslegfontosabb mindig maga a szoba és az ágy. Az ágy, a matrac és az ágynemű minősége befolyásolja leginkább az alvás minőségét, azt, hogy a vendég kipihent és ezáltal elégedett lesz-e távozáskor. Nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a matrac kényelmes legyen, a matracvédőnek hála higiénikus, az ágynemű pedig nem csak mosható, de antiallergén is. De vajon kellő figyelem fordul a szállodai ágyneműhuzat alapanyagára is? Ne bízza a véletlenre, pusztán az anyag tapintására és az esztétikára a döntést. Válasszon tudatosan szállodai ágyneműhuzat alapanyagot, figyelembe véve az összetételt, mosási és használati tulajdonságokat egyaránt. Most segítünk eligazodni a szállodai ágyneműhuzat anyagok között.

Így válasszon szállodai ágyneműhuzatot

Ha még csak most vág bele szálláshelyének kialakításába, vagy úgy döntött, fel szeretné újítani szállodáját, fogadjon meg egy jó tanácsot: ne a bútorokra fektesse a legnagyobb hangsúlyt. A szállodai textíliák (legyen az függöny, ágynemű vagy ágytakaró) foglalják el arányaiban a szoba legnagyobb részét, így cseppet sem elhanyagolható tényezők. A vendég emlékezetében nem egy éjjeliszekrény vagy szék fog megmaradni, mikor értékelést ír a hotelről valamelyik közösségi oldalra. Leginkább arra fog emlékezni, hogy puha volt-e a törölköző, kényelmes az ágynemű vagy szemet gyönyörködtető a függöny – ráadásul mindez az ön által feltöltött képeken is sokkal szembetűnőbb, mint egy ruhásszekrény. Éppen ezért fontos, hogy szállodai és éttermi textíliáit mindig körültekintően válassza meg.

 

A textíliák tapintása, használat közbeni komfortérzete többet nyom a latba, mint gondolná. Hiszen ki szeretne kényelmetlen, durva tapintású szállodai ágyneműben aludni? Fontos, hogy olyan ágyneműhuzattal ágyazzon szállodai szobáiban, ami puha, kényelmes, friss, ropogós, és ami a legfontosabb: jó benne aludni. Emellett viszont ne feledkezzen meg a designról sem. Mikor kiválasztja szállodájába az ágyneműhuzatot, két fontos szempont lebegjen a szeme előtt.

 1. Ne feltétlenül a divatot kövesse! A trendeknél sokkal fontosabb az, hogy mikor kialakítja szállodájának (vagy éppen éttermének) enteriőrjét, mindig igazodjon a saját stílusához. Ez sokkal hitelesebbé, őszintébbé teszi majd szállodáját, amit a vendégek is érezni fognak – sokkal otthonosabb környezet teremhető, mintha egy minimalista, trendi enteriőrt teremtett volna.
 2. A kevesebb néha több: minél egyszerűbb a szállodai textília, annál inkább az elegáns vonalat hivatott képviselni.

És ami a legfontosabb: soha ne vegyen zsákbamacskát. Mielőtt beszerzi az ágyneműhuzatot vagy más szállodai textíliát, győződjön meg még az árajánlatkéréskor a minőségről és arról, hogy biztosan az igényeinek megfelelő textíliát vásárol. Mintakollekcióink pont ebben segítenek.

Szállodai ágyneműhuzat anyagok – kivitelek, összetételek és tulajdonságok

A szállodai ágyneműhuzatok nagyrészt bújtatós kivitelűek, de vannak angolszeles és gombos megoldások is. Az összetételeket tekintve azonban ahány típus, annyi tulajdonság létezik. Honnan tudhatja, hogy biztosan olyan ágyneműhuzatot választ, ami nem csak vendégeinek lesz kényelmes, de ön is jól jár vele, hiszen hosszú évekig használhatja őket szállodájában? Mi szeretnénk, ha tisztában lenne minden apró részlettel, ami a szállodai ágyneműhuzat anyagokat, összetételeket és tulajdonságaikat érinti.

Szállodai ágyneműhuzat alapanyag minták

Többnyire pamut és poliészter összetételű huzatokat ajánlott használni a szállodákban, de lehetőség van 100% pamut ágyneműhuzat beszerzésére is – azonban ez utóbbi alapanyag kezelési és élettartam tulajdonságai eltérnek a PES-sel kevertétől. A kevert szálas összetétel ráadásul az alábbi kedvező tulajdonságokkal rendelkezik:

 • A pamut – poliészter összetételű ágyneműhuzatok szép fényűek, és fényüket a mosások folyamán sem veszítik el.
 • A műszál tartalomból eredően jól bírják a mosást
 • Garantáltan hosszú élettartamúak.
 • Kevésbé gyűrődnek és könnyen vasalhatók.
 • Alak és mérettartók (MSZ szabvány szerint).
 • Színtartóságuk 4-5-ös fokozatú (mely a legjobb színtartósságnak felel meg).
 • Peroxidos fehérítéssel fehéríthetők.

A vászon, perkália, damaszt és szatén ágyneműhuzatok az anyagszövésük finomságában, valamint a pamut és műszál leggyakoribb keverési arányaiban térhetnek el az alábbiak szerint.

 • krepp ágyneműhuzat: 100% pamut (amennyiben nem akar sokat a vasalással bajlódni, ezt az ágyneműhuzat anyagot ajánljuk)
 • damaszt ágyneműhuzat: 100% pamut vagy 35% PES – 65% pamut
 • vászon ágyneműhuzat: 100% pamut vagy 50% PES – 50% pamut
 • perkália ágyneműhuzat: 100% pamut vagy 50% PES – 50% pamut

A Vend-Texnél a fenti tulajdonságok mellett azonban kiemelkedően fontosnak tartjuk a szakítószilárdságot is. Az ágyneműhuzatok többségénél kártolt fonal helyett magas minőségű fésült fonalat használunk, így növelve a szakítószilárdságot és biztosítva azt, hogy az átlagosnál több mosást bírjanak a textíliák. A műszál – pamut összetételű szállodai ágyneműhuzatokat ezen felül pedig úgynevezett antipillingesedési technológiával kezeljük, így csökkentve a göbösödést és bolyhosodást.

Az ágyneműhuzat az egyik legfontosabb részlete egy szállodai szobának. Ráadásul nem csak a design, hanem az összetétel is fontos – mind vendég-, mind mosási, kezelési szempontból. Segítünk önnek abban, hogy körültekintően és magabiztosan válassza ki szállodai ágyneműhuzatait. Töltse le katalógusaink mellé Esettanulmányunkat is, ami végigvezeti azokon a sarkalatos pontokon, amiket érdemes végiggondolnia a szállodai textíliák beszerzésekor. Munkatársaink ezután már könnyen tudnak olyan alapanyagot ajánlani önnek, amikből olyan szállodai ágyneműhuzat és más textília gyártható, mely hosszú évekig kiszolgálhatja önt és vendégeit.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0