Ezt tegye, hogy a frottír törölközők puhák maradjanak!

A kemény, érdes törölköző otthon is kellemetlen, nemhogy egy többcsillagos szállodában. Ugye ön sem szeretné, ha szálláshelye azért kapna negatív visszajelzéseket, mert vendégei elégedetlenek voltak a frottírok minőségével? Most segítünk benne, mit kell tennie, hogy a frottír törölközők puhák maradjanak több használat és mosás után is.

Frottír törölközők vásárlása – a minőség legyen az elsődleges szempont

Mint minden szállodai és éttermi textília beszerzésre, úgy a frottír törölközőkre is igaz, hogy elsődlegesen mindig a minőséget tartsa szem előtt. Ez nem csak azért fontos, mert a vendégek másodpercek alatt kiszúrják az olcsó ágyneműhuzatot vagy asztalterítőt, hanem mert minél jobb minőségű a szállodai és éttermi textília, annál hosszabb ideig (évekig) használható rendszeres használat, mosás és kezelés mellett is. Így a magas minőségű szállodai törölköző vásárlásával hosszú távon spórolhat, hiszen akár 2-3 szezonon keresztül is használható lehet egy-egy darab.

Honnan tudhatja még a megrendelés előtt, hogy magas minőségű szállodai frottírt fog vásárolni? Fordítsa meg a beszerzés folyamatát: először ne árajánlatot kérjen, és utána mintakollekciót; hanem előbb igényelje frottír törölköző mintakollekciónkat, és az abból kiválasztott alapanyagra kérjen ajánlatot! Így nem csak a biztosan az ön és vendégei igényeinek megfelelő minőségű frottír terméket szerezhet be szállodájába; de a beszerzés hosszú, többkörös folyamatából is lecsippenthet jó pár napot.

Hagyományos vagy bordűrös törölköző – melyiket válassza?

A minőség szempontjából teljesen mindegy, hogy hagyományos (avagy sima) vagy bordűrös törölközőt szerez be. Frottír vásárlásnál két nagyon fontos dologra kell odafigyelnie.

  1. Mindig a használat helyének és módjának megfelelő frottír terméket válasszon– azaz nem mindegy, hogy a szaunában, a medence mellett vagy a fürdőszobában lesz használva a szállodai törölköző vagy fürdőlepedő; illetve a teljes test, vagy csak az arc és kéz törlésére szánjuk. Röviden tehát a használat helye és módja dönti el az alapanyag összetételét és a frottír termék méretét.
  2. Amennyiben bordűrös törölközőt vásárolna, fokozottan ügyeljen arra, hogy a bordűr ugyanabból az alapanyagból legyen, mint maga a törölköző – ugyanis eltérő összetétel esetén a két anyag különbözően viselkedhet mosáskor, és ez a frottír idő előtti elhasználódását okozhatja.

Plusz egy dolog, amit érdemes figyelembe vennie frottír vásárláskor: mindig megbízható forrásból, szállodai felhasználásra szánt törölközőt, kéz- vagy arctörlőt, fürdőlepedőt vagy köntöst szerezzen be a minőség és hosszú távú használat érdekében.

Kisebb méretű költségvetésű szálláshelye van, netán otthonra szeretne beszerezni magas minőségű szállodai frottírokat? Kifutó termékeink akciós szállodai frottír listáiban olyan törölközőket, köntösöket, kádelőket, kéz- és arctörlőket, valamint fürdőlepedőket talál, melyekből ugyan csak korlátozott mennyiséget tudunk biztosítani; de az alacsony, akciós árak mellett a megszokott magas, szállodai minőséggel rendelkeznek.

Kattintson a képre és töltse le kifutó termékeink listáit!

Frottír törölközők mosása – így csinálja, hogy hosszú ideig puhák maradjanak

A frottírok puhasága bár elsősorban az alapanyag minőségén múlik, e minőség megőrzésének érdekében azonban elengedhetetlen, hogy odafigyelve mossuk őket. A törölközők mosásának van is néhány aranyszabálya:

  1. Minél kevesebb öblítőt használjon a frottírok mosásakor, sőt, a mosópor vagy mosószer szokásos mennyiségének is csak a felét adja hozzá.
  2. A mosás gyakorisága is számít. Intenzív használat mellett 3-4 naponta szükséges mosni a törölközőket, hagyományos esetben azonban elegendő hetente egyszer.

Gyakori probléma lehet az, hogy a szárítógépben szárított törölközők puhák maradnak, míg a hagyományos módon kiteregetett frottírok durva, sprőd tapintásúak lesznek. Ez azért lehet, mert a frottírszálak között megmaradt a mosópor, így ha hagyományosan, kiteregetve szárítja frottírjait, érdemes alaposan kiöblíteni, majd kirázni őket a mosógépből kivéve, hogy a szálak ne laposodjanak el.

A puha törölközők érdekében tehát 2 fontos dologra kell odafigyelnie: hogy eleve jó minőségű frottírt vásároljon, valamint megfelelően mossa és kezelje őket a gyakori használat mellett. Ha pedig még egy dologra odafigyel, vendégeit nem csak a szállodai törölközők minőségével nyűgözheti le: tegye különlegessé a frottírokat egyedi embléma vagy logó hímzésével, esetleg szövésével! Töltse le katalógusainkat és Esettanulmányunkat, valamint kérje munkatársaink segítségét a frottírok beszerzésekor a saját, valamint vendégei hosszú távú elégedettségének érdekében.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0