Frottír anyag: mit érdemes tudni az előnyeiről, mosásáról és kezeléséről?

A nedvesség a textília rémálma – akár teljes magabiztossággal is kijelenthetnénk ezt, azonban szerencsére vannak kivételek. Míg a szintetikus szálak egész egyszerűen eláznak, ha nedvesség éri őket – hiszen képtelenek a víz elnyelésére -, addig a természetes anyagok képesek a víz felvételére. A pamut, len és más természetes anyagok a nedvességtől (fajtájuktól függően) megduzzadnak vagy éppen zsugorodnak, gyűrődnek – azaz méretük és formájuk változik. A természetes pamut frottír anyag éppen ezért – a többi alapanyaggal ellentétben – a legalkalmasabb arra, hogy törölközőt, köntöst vagy éppen kádelőt készítsünk belőle. Ahhoz viszont, hogy sok évig megőrizhessük a különböző frottír termékek minőségét, érdemes pár dolgot tudni a mosásukról, kezelésükről és az egyes termékek ideális vastagságáról, súlyáról.

A megbízható frottír anyag mindig 100% pamut

A természetes és szintetikus szálasanyagok között az előállításukon kívül egy nagyon lényeges különbség van: különbözően reagálnak, ha víz éri őket. A pamut és len képesek arra, hogy elnyeljék a vizet, ellentétben az olyan szintetikus anyagokkal, mint a cellulóz-acetát vagy a viszkóz.

De miért a 100% pamut a tökéletes választás a szállodai frottír termékeket illetően? A lennel és kenderrel ellentétben a pamut ára lényegesen kedvezőbb, ráadásul ezek a természetes anyagok nem mindig finom, kellemes tapintásúak, ellentétben a pamuttal. A 100% pamut összetétel pedig leginkább azért ajánlott, mert ha valamilyen szintetikus anyaggal egészítjük ki, veszít nedvszívó képességéből.

Mindig ügyeljen arra, hogy szállodai törölközői, köntösei, kádelői és más frottír termékei 100% pamutból készüljenek! Mi segítünk ebben: a webáruházunkban található szállodai frottírok kizárólag 100% pamutból készülnek, így biztosítva a termékek élettartamát és használatuk kényelmét.

A kétféle frottír anyag közül a cérnafrottír az ideális választás

A frottírgyártás első lépéseként a pamutból fonal, illetve cérna készül. Ennek két fajtája lehet: az egyágú fonal (azaz walk frottír) és a kétágú fonal – utóbbi eredménye a két fonalból sodort cérna, és az ebből készült textíliát nevezzük cérnafrottírnak.

A kétféle eljárás eredményeként létrejött textíliák közötti különbség a sűrűségben (tömöttségben) és tartósságban rejlik. Míg bár a walk frottír egy tömöttebb anyag, addig a cérnafrottír tartóssága legalább 50%-kal magasabb – ezért sokkal alkalmasabb a professzionális, szállodai felhasználásra, mint az egyágú fonalból készült frottír.

Győződjön meg ön is a cérnafrottír minőségéről még a megrendelés előtt! Mintakollekcióink és munkatársaink segítenek kiválasztani a megfelelő színt és anyagot még a törölköző, köntös és kádelő próbagyártását megelőzően.

A cérnafrottír termékek ideális vastagsága és kezelésük

A frottír termékek vastagságát leginkább a súlyuk mutatja meg. Általános igazság, hogy a szállodai frottír termékek minimális elvárt súlya négyzetméterenként 420 gramm. Törölközők esetében a legalább 420 grammos súllyal arányos vastagság képes arra, hogy használat közben kényelmes elnyelje a vizet; a vendég teljesen szárazra törölközhessen anélkül, hogy a frottír elázna. A 600 gramm feletti súly már lényegesen több vizet képes hirtelen elnyelni, viszont az ilyen súlyú törölközők még nem terjedtek el. Jellemzően a 600 gramm anyagsúly feletti frottírok már kádelőnek készülnek hazánkban.

Ahhoz viszont, hogy hosszú évekig alkalmasak legyenek a szállodai frottír termékek a használatra, nem elég, ha csak a megrendelésnél vagyunk körültekintőek. A törölköző, köntös és kádelő mosása is odafigyelést és gondosságot igényel.

Mindig körültekintően válassza meg szállodai törölközőit, köntöseit és más frottír termékeit is, hogy azok hosszú éven át kiszolgálhassák vendégeit. Ha pedig már tudja, hogy a lehető legbiztosabb választás a 100% pamut összetétel, már csak egy dolog maradt hátra. Katalógusaink mellett letölthető Esettanulmányunk segítségével szedje össze mindazt, amit elvár szállodájának textíliáitól, majd nyugodtan bízza magát munkatársainkra. 26 év szakmai tapasztalattal leszünk az ön segítségére, hogy ne csak szolgáltatásaival nyűgözze le vendégeit.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0