Olcsó textíliát külföldről? Minőséget Magyarországról!

…avagy honnan, hogyan és kitől szerezze be éttermének, szállodájának textíliáit, hogy hosszabb-rövidebb távon megtérüljön a befektetése? 

Jelenleg honnan szerzi be a szállodájába, éttermébe szükséges textíliákat? Ár vagy minőség alapján dönt? Évente hányszor kell megismételnie a beszerzési folyamatot? Teljes mértékben megbízik a beszállítójában? Elég hosszú a frottírok, ágyneműk, szalvéták élettartama? Vendégei maximálisan elégedettek mindennel? Ha a feltett kérdések miatt nyugodtan alszik, akkor gratulálunk: ön megtalálta a tökéletes, maximálisan megbízható, minőségi és hosszú élettartamú textíliákkal szolgáló beszállítót éttermének, szállodájának! Azonban ha akár egy ponton is elbizonytalanodott, ezeket az információkat mindenképpen tudnia kell, mielőtt újra nekikezd a beszerzésnek. Kíváncsi arra, hogy hosszú távon hogyan fordíthat több forrást a szolgáltatásának fejlesztésére azzal, hogy a megfelelő textíliákat is beszerzi? Nézze meg infografikáinkat! 

Szállodai és éttermi textíliák beszerzése: ár vagy minőség alapján dönt? 

Ön honnan szerzi be szállodájába az ágyneműt és fürdőköpenyt, éttermébe az asztalterítőt és szalvétát? Mi fontosabb az ön számára: az ár vagy a minőség? Mielőtt rábólintana az alacsony ázsiai gyártási költségekre szeretnénk, ha tudná: hosszú távon a hazai textília beszerzés kímélheti a költségvetést. Miért?

 1. Már az árajánlatkérés is sokkal egyszerűbb és gyorsabb, hiszen a nyelvi korlátok nem nehezítik meg a pontos információk átadását és fogadását, így minden egyes gyártótól könnyen összehasonlítható számokat kaphat. Ráadásul az elérhető referenciáknak és mintakollekciónak köszönhetően már ebben a szakaszban is meggyőződhet a minőségről.
 2. Hazai textília beszerzés esetén akár kis mennyiséget is rendelhet (legyen szó törölközőről, asztalterítőről vagy szalvétáról), a gyártás csak speciális esetekben (mint például embléma szövés) kötött minimális rendelési mennyiséghez. A szállítás a földrajzi közelség miatt jelentősen kevesebb időt vesz igénybe, a környezetet kevésbé terheli, valamint olyan felmerülő rejtett költségeket is megspórolhat, mint a vám és egyéb adók.
 3. A hazai termékek, így a textíliák minősége is jóval ellenőrizhetőbb, ezáltal megbízhatóbb, az esetlegesen felmerülő garanciális problémák kezelése pedig a kis távolságnak és azonos nyelvnek köszönhetően jóval egyszerűbb és gyorsabb. Az állandó minőségnek köszönhetően pedig nem kell szembenéznie azzal a problémával, hogy éttermi asztalain más textúrájú és színű abroszok díszelegnek, a textíliák pótlása megbízható beszállító esetén folyamatos és állandó.

Mára azonban általános tendencia lett az, hogy (a magánszemélyektől kezdve a nagyvállalatokig) a beszerzések zöme Ázsiából történik. Ennek a jelenségnek az elsődleges oka az alacsony gyártási költségekben rejlik. Azonban a különböző rejtett költségek – mint a szállítás, hibás gyártás esetén a termékek visszaküldése, és drasztikus esetben a hosszú (akár 120 napos) gyártási és szállítási idő okán keletkezett bevételkiesés – miatt egyáltalán nem igaz az, hogy keleten gyártatni olcsóbb, mint hazánkban. Valójában a különböző garanciás problémák és a rossz minőségű alapanyagok okozta gyors elhasználódás miatt a textíliák élettartama jelentősen lerövidül, így az egy évre eső beszerzések száma megszaporodhat, ami komolyan megterhelheti az éttermek és szállodák költségvetését. A megnövekedett költségek pedig elsősorban a fejlesztésre fordítandó keretből vonhatók ki – így a szolgáltatás minősége nem tudja tartani a lépést a megnövekedett vendégigényekkel, és ez előbb-utóbb további bevételkieséseket eredményezhet.  

Mielőtt kiválasztja, hogy mely régióból szerzi be szállodai és éttermi textíliáit, gondoljon a minőségre és a befektetés hosszabb-rövidebb távú megtérülésére is, valamint ne feledkezzen meg a környezetvédelmi és etikai szempontokról sem, hogy vendégei és partnerei is lássák: az ön szálláshelye, étterme egy társadalmilag felelős vállalkozás! 

Összegezve tehát lehet, hogy első pillantásra olcsóbbnak tűnhet az Ázsiában történő gyártás, de valójában hosszú távon sokkal többet spórolhat, ha hazai textília beszállítót választ szállodájának, éttermének.

Hogyan rendeljen ágyneműt és asztalterítőt, hogy ne fizessen rá?

Hajlik afelé, hogy a frottírokat, szállodai, éttermi és catering textíliákat magyar gyártótól szerezze be, de nem tudja, milyen szempontok alapján érdemes választani? Kövesse mindig az alábbi beszerzési folyamatot, és az ezzel megspórolt időt, pénzt és energiát fektesse a vendéglátás szolgáltatásának fejlesztésére, ezáltal vendégei elégedettségének növelésére!

 1. Ha már tudja, hogy milyen típusú éttermi, szállodai textíliára van szüksége, térképezze fel az adott gyártó kínálatát katalógusok és értékesítő munkatársak segítségével. Mindig vezessen pontos készletnyilvántartást, hogy időben és tervszerűen végezhesse a beszerzést, így biztosítva a rendszeres ágynemű és ágyneműhuzat, abrosz, székszoknya, stb. készletet.
 2. Tájékoztasson teljes körűen minden kiszemelt beszállítót arról, hogy milyen igényei, elvárásai vannak a textíliával kapcsolatban, hiszen csak így kaphat pontos, egymással összehasonlítható árajánlatokat, amik majd megkönnyítik a döntését. Esettanulmányunkkal igyekszünk segíteni abban, hogy az árajánlatkérés ideje lerövidüljön: ebben részletes segítséget nyújtunk önnek abban, hogyan és milyen információkkal kérjen ajánlatot a professzionális textília gyártóktól.
 3. Még a megrendelés előtt győződjön meg a minőségről. A mintakollekciók alapanyag mintákat tartalmaznak, segítségükkel könnyen kiválaszthatja, hogy miből szeretné legyártatni éttermének terítőit vagy szállodájának ágyneműhuzatait. A végső megrendelés előtt kérjen mintadarabokat, amiket már mosási teszteknek is alávethet, így pedig nem csak a minőségről, de a termékek használat és kezelés közbeni strapabírásáról is meggyőződhet. Csak így lehet biztos abban, hogy a frottír, abrosz, székhuzat, párna, lepedő valóban nem foszlik vagy bolyhosodik, tapintása hosszú időn keresztül kellemes marad.
 4. Mindig olyan beszállítótól rendeljen textíliát, aki a termékek mosási útmutatóját is maradéktalanul a rendelkezésére bocsátja! Csak a helyes mosási és kezelési instrukciók alkalmazásával őrizhető meg hosszú időn keresztül a minőség és maximalizálható az élettartam.

Soha ne az ár határozzon a döntéséről, mindig a vendégeit tartsa szem előtt. Amellett, hogy a költségvetés kímélésére gondol, fordítson gondot arra is, hogy csak megbízható, puha, minőségi textíliával növelhető a vendégek elégedettsége, ezáltal pedig a visszatérésük esélye és a szálloda, étterem bevételének növelése. A silány, sprőd, rossz minőségű textília nem fog mosolyt varázsolni az arcokra, viszont biztosan tudjuk, hogy a puha, selymes ágynemű és törölköző nagyban növeli a komfortérzetet és ezáltal az elégedettséget.

Az ágynemű, köntös és szalvéta biztosítja a vendégei elégedettségét, mi pedig az önét: szolgáltatásaink

 1. 25 éves fennállásunk alatt olyan széles termékkínálatot dolgoztunk ki, mely lefedi a szállodák és éttermek teljes textíliaigényét. Az olyan megszokott és elvárt termékek, mint a különböző frottírok (törölköző, fürdőlepedő, kádelő, köntös), mosható ágynemű, gumis lepedő, éttermi abrosz és szalvéta mellett igyekszünk a dekorációs funkcióval rendelkező (függöny, ágytakaró, spandex és klasszikus székszoknya és székhuzat, asztalszoknya és asztalhuzat); és a vendégek szeme elől elrejtett, de a napi működést és bútorvédelmet segítő (matracvédő, asztalvédő, konyharuha) professzionális textíliákkal is kiszolgálni az éttermeket, szállodákat. Termékkínálatunkról letölthető katalógusaink és munkatársaink segítségével tájékozódhat, webáruházunk pedig a beszerzés legegyszerűbb és leggyorsabb formáját biztosítja.
 2. Esettanulmányunkban összegyűjtöttük azt, hogy egy szálloda, étterem milyen nehézségekkel nézhet szembe a textíliák beszerzésekor, valamint segítséget nyújtunk arra vonatkozóan, hogy milyen információkat ajánlott megadnia a gyártónak ahhoz, hogy pontos, összehasonlítható ajánlatot, a későbbiekben pedig az elvárásainak maximálisan eleget tévő textíliát kapjon.
 3. Ahhoz, hogy ügyfeleinket minél gyorsabban kiszolgálhassuk, a hazai piacon egyedülállóan széles raktárkészlettel rendelkezünk a standard termékekből. Az aktuális készletekről tájékozódhat kollégáinkon, akciós kifutó termékeink listáján és webáruházunkon keresztül.
 4. Hiszünk abban, hogy a textília (is) megmarad a vendégek fejében, és megkülönböztethet két éttermet, szállodát egymástól, ezért fontosnak tartjuk az egyedi gyártási lehetőségek biztosítását. A szövött vagy hímzett logó és embléma élettartama megegyezik a textíliáéval, a tartós színeket pedig speciális színezési technológia biztosítja.

Mindig törekszünk arra, hogy az ügyfelek gyors és pontos kiszolgálása mellett a társadalmilag felelős, környezetkímélő és etikus vállalkozás legyünk. Munkánkat a legkorszerűbb vállalatirányítási, információs és gyártási technológiák segítik, etikus és felelős magatartásunkat pedig SMETA és DVF minősítéssel jutalmazták.

Végezze beszerzéseit tervszerűen, időben, körültekintően és megfontoltan, és az így megspórolt költségeket fordítsa a szolgáltatásának fejlesztésére. Eközben pedig tartsa szem előtt egyaránt a saját és vendégei igényeit: válasszon olyan textíliát szállodájába, éttermébe, mely jó minőségű, hosszú élettartamú és felelős beszállítótól származik. Válogasson standard termékeink között webáruházunkban és katalógusunkban, az egyedi gyártáshoz kérje munkatársaink segítségét, ha pedig egy-egy termékből nincs szüksége folyamatos pótlásra, ajánljuk figyelmébe akciós kifutó termékeink listáit.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0