Matracvédő: a láthatatlan védőréteg, hogy matracai tartósan higiénikusak maradjanak

A matracvédő beszerzése nem csak azért elengedhetetlen, mert a Hotelstars minősítési rendszer megköveteli a meglétét, hanem mert valóban segít az ágy higiéniájának megőrzésében és fenntartásában, ezáltal pedig megsokszorozható a drága matracok élettartama. De miben különböznek a Vend-Tex matracvédői más gyártókétól? Egyszerű: egyetlen funkció helyett többel is bírnak, azaz amíg másoktól két különbözőt kell vennie a Hotelstars minősítési követelmények teljesítésének érdekében, addig mi ennek a két terméknek a tulajdonságait egyetlen matracvédőben ötvöztük. Érdekli, pontosan milyen matracvédelmi megoldáshoz ragaszkodik az MSZÉSZ, és mi ezt hogyan tudjuk az ön számára sokkal költséghatékonyabban biztosítani másoknál? Lentebb minden kérdésére választ kap.

A matracvédő kötelező elem a szállodában, akár a minősítés is múlhat rajta

A Hotelstars minősítési követelményei szerint a matrac elhanyagolhatatlan kiegészítője a matracvédő. Az MSZÉSZ „Alváskomfort a szállodában” című ajánlása a matracvédelmi funkcióra két különböző réteget, azaz szállodai textília terméket taglal.

Ezek a rétegek a higiénikus matracvédő huzat (encasing), valamint a mosható matracvédő. Az úgynevezett encasing az ajánlás szerint készülhet pamutból, szintetikus vagy mikroszálas anyagból, tisztítása pedig vegyileg történhet. Az encasing gyakorlatilag egy alul nyitott vagy a matracot teljesen befedő matracvédő huzat.

A mosható matracvédő az encasing és a lepedő között helyezkedik el. Pamutból készül, steppelt, sarkainál általában gumipánttal rögzíthető a matrachoz. A matracvédő nem csak kíméli a matrac felületét, de felfogja a nem kívánatos nedvességet is, valamint könnyebben és gyakrabban tisztíttatható és szellőztethető, mint maga a matrac, amit véd.

Látszik tehát, hogy a Hotelstars egyszerre két különböző funkciójú terméket ajánl (és kér) a matracok védelmére. És bizony sok szállodai textília gyártó ennek megfelelően is alakította ki portfólióját. Azonban mi a Vend-Texnél erre a két funkcióra egy és ugyanazon terméket ajánljuk.

Költséghatékony és gazdaságos matracvédő a Vend-Textől: egy termék kettő helyett!

A nálunk kapható matracvédők tehát egyszerre bírnak az úgynevezett encasing és a mosható matracvédő funkcióival.

A matracvédőink két típusa közötti különbség a rétegek számában rejlik.

  • A kétrétegű matracvédő fekvőfelülete készülhet 100% frottírból, tencelből, flanelből vagy jerseyből, míg alsó rétege PU (poliuretán) bevonattal rendelkezik. Így a kétrétegű matracvédő egy vízálló és légáteresztő optimális védelem a matrac számára.
  • A háromrétegű matracvédő, vagyis az úgynevezett szendvicsszerkezet abban tér el a kétrétegű megoldástól, hogy itt a PU réteg alatt is van egy, a fekvőfelülettel azonos textilréteg.

Fontos, hogy nem kell megijedni a PU réteg miatt, hiszen a kialakításnak köszönhetően egyik matracvédő típusnál sincs zavaró, zörgő zacskós hatás. A két fajta szerkezet kétféle kivitellel készülhet a matrachoz való rögzítés szempontjából: sarkokon gumis és a gumis lepedőhöz hasonlóan körben gumis megoldás.

A matracvédő nem csak azért fontos, mert a Hotelstars minősítési rendszer megköveteli a meglétét a magasabb kategóriájú szállodáknál, hanem azért is (és ezért otthonra, vagy akár idősgondozáshoz is bátran ajánljuk), mert a vízzáró réteg révén megvédi a matracot a kellemetlen balesetektől, a nem kívánatos nedvességtől, ezáltal pedig segít jóval hosszabb ideig megőrizni minőségét és élettartamát.

Hogyan szerezheti be többfunkciós matracvédőjét a Vend-Textől?

Mivel ahogy a szállodák számára a vendég, úgy a mi számunkra is az ügyfél, azaz ön az első, ezért mindig törekszünk arra, hogy ön a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban, valamint a legjobb ár-érték arányban (esetenként pedig még olcsóbban is) szerezhesse be szállodájába, éttermébe a textíliákat.

Szállodai és éttermi textília és katalógus, valamint mintakollekció igénylése

Töltse le katalógusainkat és igényelje mintakollekciónkat! De mikor melyik lehet a segítségére?

Katalógusaink, valamint Esettanulmányunk letöltését abban az esetben ajánljuk, ha nagyjából van már elképzelése arról, milyen egyedi szállodai vagy éttermi textíliát szeretne gyártatni. Ebben az esetben katalógusainkból tud tájékozódni szállodai és éttermi textília portfóliónkról, Esettanulmányunk pedig segít abban, hogy mire kell figyelnie textília beszerzésnél, és hogyan fogalmazza meg az árajánlatkérését ahhoz, hogy a lehető legpontosabb ajánlatot kapja. Ezen felül pedig akár munkatársaink is a segítségére lehetnek helyszíni felméréssel.

Katalógusunk letöltése

Ráadásul, most elküldjük az esettanulmányunkat is!

Mintakollekciónk igénylését azon (leendő) partnereinknek ajánljuk, akik még nem tudják, milyen alapanyagból szeretnék legyártatni a matracvédőket, vagy akár abroszokat, ágyneműhuzatokat, szalvétákat, és így tovább. A mintakollekció igénylés jelentősen lerövidíti a beszerzés egyébként akár hetekig is tartó ajánlatkérés szakaszát. Hiszen ebben az esetben megfordítottuk a folyamatot:

  • először NEM ajánlatot kér, és utána nézheti meg az alapanyag mintákat, hanem
  • az ön által megadott információknak megfelelően (mit szeretne gyártatni, hol szeretné használni a kész textíliákat, hogyan szeretné mosni, tisztítani azokat, stb.) elküldjük önnek a szerintünk (és negyed évszázados tapasztalatunk szerint) megfelelő alapanyagok mintáit. Ön ebből a kollekcióból kiválasztja a tapintásra és/vagy látványra leginkább tetszését elnyerő anyagokat, és mi automatikusan ezekre készítünk szállodájának, éttermének ajánlatot.

Szállodai és éttermi textília olcsón, de jó minőségben

Kifutó termékeink listát többek között kisebb szálláshelyeknek (motelek, vendégházak, AirBnb lakások, diákszállások, stb.), valamint magánháztartásoknak is ajánljuk. Pótlást ezekből a szobai, éttermi és frottír textíliákból már nem tudunk biztosítani, azonban a megszokott magas, professzionális minőséget és kedvező árakat igen.

Bár a matracvédők csak kifutó termékeink letölthető listái között szerepelnek, online kínálatunkban egyelőre nem, most mégis szeretnénk megragadni az alkalmat és bejelenteni webáruházunk legújabb fejlesztését! Jelentősen bővítettük akciós termékeink online készletét, sok új textília is került az abroszok, szalvéták, stólák, törölközők közé. Így webáruházunkból mostantól nem csak gyorsan, de rendkívül gazdaságosan is szerezheti be szállodája, étterme, esetleg otthona textíliáit.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0