Hogyan dobja fel egyszerű fehér damaszt terítőit? Avagy elegáns éttermi asztalterítés lépésről lépésre

Ahhoz, hogy elegáns, színvonalas asztalt terítsünk vendégeinknek, nem kell, hogy az exkluzív Michellin csillagos étterem büdzséjével rendelkezzünk. A szemkápráztató, minőséget sugalló megjelenéshez mindössze három dologra kell odafigyelnünk: az apró részletekre, a megfelelő éttermi textíliák kiválasztására és mindezek összhangjára. De hogyan teremthető meg ez az összhang, egyáltalán milyen eszközöket, textíliákat használjunk fel egy éttermi asztal díszítése során, hogy vendégeinket ne csak az ételek és kiszolgálás nyűgözze le? Az éttermi asztalterítés fortélyai és fő kellékei, amikre lehet, hogy még nem is gondolt, lépésről lépésre.

Láthatatlan védelem: hang- és ütéscsillapító asztalvédő a terítő alá

Az éttermi asztalokat, mint általában minden bútorzatot, nem csupán egy-két évre vásároljuk. Nagy befektetést jelent, ezért érdemes odafigyelni arra, hogy csakúgy, mint a szállodai matracokat, az éttermi asztalokat is gondosan óvjuk és ápoljuk. Ugye ön is szeretné megvédeni drága asztalait az esetleges sérülésektől, karcolásoktól?

Az éttermi asztal terítésének első lépéseként mindig tegyen asztalvédőt (posztót) az abrosz alá! Ez nem csak megvédi az asztallapot a sérülésektől (valamint hő- és vízálló tulajdonságának hála a nedvességtől, felázástól is óv), de hang- és ütéscsillapító tulajdonságának hála a vendégek hangulatát is megőrizheti – hiszen az étteremben szóló zenét és beszélgetést nem fogja megzavarni a poharak és evőeszközök kopogása. Két fontos tulajdonsága még az asztalvédőknek, hogy nem foszlanak, ezért huzamosabb ideig is használhatóak, valamint bármilyen méretre vághatóak, így a legkisebb kétszemélyestől a legnagyobb, akár tizenhat férőhelyes asztalméretig is beszerezhetők.

Abroszválasztás: biztosan a klasszikus fehér damaszt terítő a legmegfelelőbb az ön éttermébe?

A rövid válaszunk az, hogy nem – nem mindig a klasszikus fehér damaszt abrosz a legjobb választás. Amikor éttermi asztalterítőt választ, fontos, hogy figyelembe vegye az étterme stílusát, hangulatát, valamint a használat és mosás, tisztítás helyét és körülményeit. Az abroszok nagy választéka gyakran összezavarhatja a beszerzőt, bizony, nem is mindig olyan egyszerű kiválasztani azt, amely egyaránt megfelel a vendégek és az üzemeltetés igényeinek is.

Segítünk megtalálni azt a terítőt, ami akár öt évig is kiszolgálhatja éttermét és vendégeit. Esettanulmányunk végigvezeti azokon a pontokon, melyeket végig kell gondolnia minden éttermi terítő beszerzése előtt.

Katalógusunk letöltése

Ráadásul, most elküldjük az esettanulmányunkat is!

Szennytaszító asztalterítő: könnyebb tisztítás, azonos minőség és esztétika

Vannak olyan éttermek, melyeknek vendégkörükből kifolyólag inkább lemosható asztalterítőt ajánlunk – ilyen vendéglátóhelyek általában a családi éttermek vagy street food helyek. Erre a problémára a bevett megoldás sokáig a teflonos terítő volt. Ez azonban nem ütötte meg azt az esztétikai szintet, amit az ember elvárna egy átlagos és átlag feletti étteremtől. A teflonos éttermi abrosz lecserélésére speciális szennytaszító asztalterítőt ajánlunk: ez az alapanyag mattabb hatású, mint a hasonló tulajdonságokkal rendelkező társai, nincs műanyagos érzete, és többféle színben legyártható – minta nélküli és akár 340 cm-es átmérőjű körabrosz kivitelben is.

Stóla és napron fehér asztalterítőn: stílusos, üde színfolt, mely megtöri a homogenitást

A divat változik, a stílus örök – tartja a mondás. Ha igazán stílusos asztalokat szeretne éttermében tudni, tartsa be az örök szabályt: az asztal legyen 90%-ban fehér, 10% arányban pedig színes. Ehhez segíthetik hozzá az asztalstólák és napronok is.

A stóla a maga egyszerűségével könnyen feldobja az egyébként unalmas fehér terítős asztalt, ha színes vagy mintás, akkor pedig egy egyenesen izgalmas teríték varázsolható vele. A napron, másnéven asztalközép pedig ugyanebben lehet a segítségünkre. Ne feledje: idén is tart a rose gold őrület, a feminim színek és virágos vagy monokróm minták pedig még most is hódítanak. A matt abroszokat könnyen feldobhatja egy kicsit fényesebb hatású stólával vagy napronnal, így stílusos hangulatot teremtve vendégeinek.

Találja meg az ön számára legmegfelelőbb abrosz, stóla vagy napron alapanyagot: mintakollekcióink segítenek a döntésben, akár már az ajánlatkérést megelőzően is.

Éttermi szalvéta: funkcionalitás és dekoráció egyben

Hisszük, hogy a szalvéta megkoronázza az asztalt – nem csak funkciója van, de az egyik legegyszerűbb, legnagyszerűbb és legsokoldalúbban variálható dekorációs elem is. 2019-ben pedig egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes hatású, lenes anyagok minden téren, így az éttermi szalvéták esetében is. Bátran merje kiegészíteni fehér asztalterítőit rusztikus és természetes hatású len anyagú éttermi szalvétákkal!

(Webáruházunkban hagyományos összetételű éttermi szalvéták rendelhetők, kérjük, eltérő alapanyag esetén vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.)

Svédasztal: klasszikus asztalszoknya vagy spandex huzat?

Korábban már körbejártuk a kérdést, hogy asztal- és székszoknya esetén a klasszikus megoldást vagy a modern spandex huzatokat érdemes-e választani. Rövid, velős és jó válasz erre nem létezik, hiszen ahány étterem, ahány szokás. Ha ön egy klasszikus, elegáns környezetben fogadja vendégeit, esetleg egy kastélyszállóban, talán érdemes inkább a klasszikus huzatokat választania, ha azonban modernebb, változatosabb megjelenést szeretne, inkább a spandexet ajánljuk.

Asztalszoknya esetén azonban bátran ki merjük jelenti, hogy felejtse el a rögzítésre régebben használt gombostűket! Válasszon egy elegánsabb megoldást ehelyett, a króm csipeszeket. Ha viszont inkább teljesen felöltöztetné asztalait, székeit és a modern, variálható hangulatú megoldást választaná, kezdjen el spandexben gondolkodni.

A divat időszakosan változik, a stílus azonban mindig örök marad. Éppen ezért vannak olyan elemek és szabályok az asztalterítés esetében is, melyeket érdemes mindig megfogadni. Ugyanilyen örök érvényű tanácsunk, hogy az éttermi textíliákat mindig körültekintően válassza meg. Ahhoz pedig, hogy biztosan az elvárásainak és igényeinek megfelelő abroszokat, szalvétákat vagy akár asztalhuzatokat szerezze be, érdemes megfogadnia a katalógusaink mellett letölthető Esettanulmányokban megfogalmazott útmutatásainkat.

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

0