Elhasználódott textíliák – ezeket ellenőrizze a szezon végén

Bár hőséget jósolnak szeptemberben, de a naptár szerint vége a szezonnak – már ami a szállodákat illeti. Ha ön tervszerűen végzi az éttermi és szállodai textília beszerzéseit, nyáron valószínűleg csak sürgős esetekben rendelt egy-egy garnitúra ágyneműt, szalvétát vagy abroszt, és mostanság lesz esedékes egy újabb nagyobb tételű vásárlás. Ahhoz, hogy kicsit megkönnyítsük a dolgát a megrendelendő textíliamennyiséggel kapcsolatban, most két témában is adunk pár jó tanácsot. Mikre figyeljen az elhasználódott textíliák ellenőrzése során, illetve az új darabok kézhezvételekor miért és hogyan végezzen beavató mosást?

Elhasználódott textíliák: ezeket ellenőrizze, mielőtt újak beszerzésébe kezd

Avagy kibír-e még egy szezont az abrosz vagy ágyneműhuzat? Mi dönti el, hogy le kell-e cserélni a textíliát, vagy még egy darabig használható? Vegyük sorra a legnépszerűbb szállodai és éttermi textíliákat, hogy miket kell ellenőriznie rajtuk, mielőtt újra használná, vagy a kukába dobná őket!

Mennyire kopott az abrosz?

Ha az abrosz kopott, kifakult, szálasodott (rojtos), akkor semmiképp sem használható tovább. Ellenőrizze az anyagot a szegővarrás mentén is, illetve csak csínján bánjon a klórral tisztítás közben, hiszen ez az anyag rendkívül kikezdheti az asztalterítőt.

A klóros fehérítés jelentős károkat okozhat az asztalterítőn

A klóros fehérítés jelentős károkat okozhat az asztalterítőn

Besárgult, szürke frottír: azonnal szabaduljon meg tőle!

A frottír törölközők, kéztörlők, kádelők vagy éppen fürdőköpenyek a gyakori cserének, mosásnak és fertőtlenítésnek köszönhetően az egyik leggyorsabban forgó szállodai textíliák. Mindenképpen selejtezze le az elhasználódott, megkeményedett, besárgult, szürke vagy éppen kifakult frottírokat, hiszen nincs is visszataszítóbb a vendég számára, mint egy agyonstrapált törölközőt használni. Töltse fel szállodáját a szezon végén ragyogóan fehér frottírokkal!

Ágyneműk és ágyneműhuzatok cseréje

Az ágyneműhuzatoknál a színek tartósságán kívül egy fontos dologra kell odafigyelnie: véletlenül se legyen rajtuk szakadás! A toldozott-foltozott szállodai ágyneműhuzat leginkább annyira kiábrándító, mint a szürke törölköző, ezért ha lehetősége van, inkább szerezzen be új garnitúrát. Tudjuk, hogy ez nagy kiadást jelenthet, ezért igyekszünk a segítségére lenni: amennyiben nem ragaszkodik az egyedi szállodai textíliákhoz, illetve nem szállodaláncot, hanem egy kisebb vendégházat, panziót üzemeltet, ajánljuk figyelmébe kifutó termékeink listáit. Az ezekben található szállodai és éttermi textíliákból bár pótlást nem tudunk biztosítani, de rendkívül kedvező, alacsony árakat igen.

Kattintson a képre és töltse le kifutó termékeink listáit!

Ágyneműk esetén mindig igyekszünk felhívni rá a figyelmét, hogy mosható, antiallergén darabokat válasszon – hiszen ezek amellett, hogy sokkal jobban megtérülő befektetésnek számítanak, mint a nem moshatók, a vendégek is nyugodtabban alszanak bennük, kipihentebben ébrednek és ezáltal elégedettebbek lesznek. Büszkék vagyunk arra, hogy mosható ágyneműink akár öt évig is használhatók, azonban a szezon végi mustra során vegye figyelembe azt is, hogy

  • mikor szerezte be az adott garnitúrákat;
  • mikor voltak utoljára tisztítva az ágyneműk;
  • darabszámra elegendő ágynemű garnitúrával rendelkezik-e – van-e elegendő vagy pótolni szükséges;
  • mennyit kell leselejtezni.

Ez mind-mind azért fontos, mert a Hotelstars minősítésnél kritikus pont az ágyneműk minősége.

A vendégágyon egy csillag se múljon szállodájának minősítésekor! Szerezze be körültekintően a matracvédőket, lepedőket, mosható ágyneműket és szállodai ágyneműhuzatokat egyaránt. Kezdje az alapanyagnál: ennek minőségéről igyekezzen meggyőződni akár már az ajánlatkérést megelőzően! Igényelje mintakollekcióinkat, és munkatársaink segítségével válassza ki azokat az alapanyagokat, melyek kielégítik az ön és vendégei igényeit is, és amelyekre ajánlatot szeretne kapni új szállodai textíliái beszerzése esetén.

Új szállodai és éttermi textília: mindig végezzen beavató mosást!

A fenti tanácsok mind-mind segíthetik abban, hogy szállodai és éttermi textília beszerzéseit tervszerűen végezze – azaz elég legyen évente akár csak kétszer nekifutni ennek az esetenként hosszadalmas és költséges folyamatnak, egyik szezon közepén se érje meglepetés. Ha pedig beszerezte az új abroszokat, ágyneműhuzatokat, más textíliákat, egy dologról soha ne feledkezzen meg: a kapott mosási útmutató alapján mindig végezzen beavató mosást!

Egy felelős textília gyártó ellenőrzi és teszteli az alapanyagait, éppen ezért tudja, hogyan viselkedik különböző mosási körülmények között a textília. Így teszünk mi is, ezáltal pedig tisztában vagyunk azzal, hogy például egy éttermi asztalterítő hogyan reagál a 60 °C-on történő mosásra, mennyit megy össze méretben a textília. Ezért amikor legyártjuk az abroszt, szalvétát vagy akár lepedőt, pontosan annyi többlet anyagot hagyunk rá, amennyit az első mosás során veszíteni fog a méretéből az anyag – azaz látszatra nagyobb textíliát szállítunk le a szállodának vagy étteremnek, ami csak az első, vagyis beavató mosás után fog beállni a helyes, végleges méretére.

És még valami: az új évszak és új szezon akár megújulást is hozhat önnek. Ne csak tavasszal, ősszel is fontolja meg, hogy frissítsen külső és belső megjelenésén. Mivel a textíliák foglalják el egy hotelnek vagy étteremnek a legnagyobb részét, ezért igenis, megmaradnak a vendég emlékezetében, és befolyásolják az elégedettségét. Ha már amúgy is új ágyneműhuzatot, függönyt, abroszt és éttermi szalvétát kell beszereznie, miért ne tenné ezt egyedi designnal? Töltse le katalógusainkat, és a mellettük kapott Esettanulmány, valamint kollégáink segítségével alakítsa ki szállodájának, éttermének egyedi megjelenését!

Vendtex Kft.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0