Az egyedi szalvéta útja az elképzeléstől a vacsoraasztalig

…avagy a magas minőségű, egyedi éttermi textília aranykezű mestereinknek, szakembereink tehetségének és tudásának köszönhető

Hogyan jut el az egyedi szalvéta vagy más éttermi, szobai textília elképzelése a vacsoraasztalig? Hogyan valósítjuk meg a különböző, akár hagyományos, akár extrém igényeket? Mi biztosítja a textília tartós, magas minőségét és hosszú élettartamát? Milyen lépéseken megyünk végig a megrendelővel közösen, hogy végül a textíliák segítségével egyedi és emlékezetes hangulatot varázsoljunk egy-egy étterembe és szállodába? A Vend-Texnél már 26 éve azon dolgozunk, hogy ön és vendégei is maximálisan elégedettek legyenek mind a textíliák kinézetével, mind a minőségükkel és használhatóságukkal. Mindennek egyetlen kulcsa van: aranykezű mestereink, azok a szakemberek, akik minden tehetségüket és tudásukat beleadva megvalósítják álmai szobáját és vacsoraasztalát.

Az igények ismerete az első és egyben legfontosabb lépés az egyedi szalvéta és más textíliák gyártását, rendelését megelőzően

Mielőtt akár hagyományos, akár egyedi éttermi vagy szállodai textíliát rendel, a legfontosabb, hogy végiggondolja: milyen körülményekhez kell alkalmazkodnia az adott abrosznak, szalvétának vagy akár szállodai ágyneműhuzatnak? Ehhez kétféleképpen is segítséget nyújtunk. Mi a közös ebben a kettőben? Szakértő kollégáink az elejétől segítik az ön döntéseit.

„3 éve foglalkozom értékesítéssel a Vend-Tex-nél. Igazi sikerélmény, amikor egy régi partner felhív, és azt mondja „azt, amit múltkor rendeltem, azt szeretném újra.” Ez nagy öröm, mert azt jelenti, hogy a vevőm elégedett, és mi igazi szakértői segítséget tudtunk neki nyújtani, ami miatt visszatér.” Varga Julianna, értékesítő.

Ha pontos elképzelései vannak a vendéglátó ipari textíliát illetően: katalógus segítségével történő érdeklődés

Katalógusunk mellé (melyből könnyedén kiválaszthatja a megrendelni kívánt textíliákat) ajándékba adjuk Esetanulmányunkat is. Miért hasznos az Esettanulmány? Mert leírjuk benne, hogy mi mindenre kell figyelnie az abroszok, szalvéták, függönyök, catering textíliák, stb. beszerzésekor ahhoz, hogy biztosan azt és olyan mennyiségben rendelje, amire valóban szüksége van.

Katalógusunk letöltése

Ráadásul, most elküldjük az esettanulmányunkat is!

Szakértő segítség akár közvetlenül a helyszínen is

Főleg az étterem, szálloda koncepciójának kialakításakor (vagy egy nagyobb átalakításkor) érdemes minden lehetőséget kihasználnia arra, hogy közvetlenül a helyszínen kapjon szakértő segítséget. Ám ez nem csak a belsőépítészetre vagy berendezésre vonatkozik, hanem a textíliákra is. Fontos, hogy tudja: nem csak telefonon vagy e-mailben segítjük önt a tervezéskor, hanem akár a helyszínre is kimegyünk, hogy ott mérjük fel az igényeit, mind a textíliák típusára és designjára, mind a mennyiségükre vonatkozóan.

A textília alapanyaga a garancia a tartósan magas minőségre

Ne feledje: egy szállodai vagy éttermi textília minősége és hosszú élettartama elsősorban a megfelelő alapanyagon múlik. Ez a nagyon is fontos tényező garantálja azt, hogy rendszeres használat és tisztítás, mosás mellett se kopjon el, foszladozzon vagy szakadjon akár a szalvéta vagy abrosz, akár a függöny vagy ágytakaró. A legjobb tanács, amit adhatunk az alapanyag-választással kapcsolatban az, hogy bízza szakértőkre! Önnek elegendő a mintakollekció igénylésekor elmondani, hogy milyen textíliát képzelt el asztalára vagy szállodai szobájába: kül- vagy beltéren szeretné használni az abroszt? Fényes legyen vagy inkább matt az éttermi szalvéta? Könnyen lehessen vasalni vagy egyáltalán ne igényelje? Mondjon el mindent, ami eszébe jut arról a textíliáról, amit megálmodott, és mi úgy állítjuk össze az alapanyagok mintáit, hogy teljes mértékben megfeleljenek a kritériumoknak. Ezután önnek már csak ki kell választania a leginkább tetsző alapanyagot, mi pedig (az ajánlatkérés folyamatát lényegesen lerövidítve) erre fogunk kidolgozni egy minden információt tartalmazó, pontos ajánlatot.

Ha közösen kiválasztottuk az alapanyagot, önnek egy dolga maradt: a pontos árajánlat alapján megrendelje egyedi textíliáit. Ilyenkor szerződést kötünk, és ellenőrizzük, hogy a megrendelt alapanyag valóban megfelel-e minden kritériumnak. A raktárkészletek mellett az üzemi kapacitásokat is számba vesszük, ezekkel együtt lehet pontosítani a vállalási határidőket.

„Szeretem az alkotás folyamatát, amikor megtervezünk egy új dolgot, amit elsőre szépen meg lehet varrni. Ez így semmiképp nem monoton.  Fontos, hogy mindig jön valami egyedi igény, ami kihívás. Megtervezzük, megvarrjuk, aztán egy hétig tűkön ülünk, mit szól hozzá a megrendelő.”  Doncseczné Paár Andrea, varroda vezető.

Egyedi szalvéta gyártás előkészítése

Az egyedi textília gyártásának előkészítése: igényfelmérés, megrendelés, alapanyag-ellenőrzés, szabászat

Mitől lesz egyedi a szalvéta?

…vagy akár asztalterítő, függöny, ágyneműhuzat, ágytakaró, és így tovább? Gyakorlatilag lehet ez bármi, ami eltér a hagyományostól – méret, forma, szín vagy akár egyedi hímzés vagy embléma szövés.

Vendéglátó ipari textíliagyártás a gyakorlatban, szigorú és a magas minőséget biztosító folyamat mentén

Legyen szó hagyományos vagy egyedi szalvétáról, asztalterítőről, székhuzatról, asztalszoknyáról vagy akár törölközőről, a gyártás folyamata mindig ugyanaz.

  1. Először a szabászatra kerül az alapanyag, ahol az anyagvéget terítékben felkészítjük, majd gyártási méretre szabjuk.

„Igazán változatos a munka. Elégedettséggel tölt el, hogy a tervezés után, amikor a gyártási papíron látjuk mekkora szállodáknak vagy országos hírű vendéglőknek készítjük el a termékeket. Szeretem, hogy itt lehet gondolkodni és jó a közösség.” Tuba Károlyné Ági, szabász.

  1. A kiszabott alapanyag a varrodába kerül, ahol a rendelésnek megfelelő varrógépen készítjük el a végleges textíliát.

„Kislánykorom óta varrok és érdekel, hogy milyen szép termékeket készíthetünk el textíliákból. Mióta a Vend-Texnél dolgozom, rengeteg ötletet kaptam akár otthonra is, hogy mi mindent készíthetek még el.” Szakács Lajosné Tündi, varrónő.

  1. Végezetül, mielőtt előkészítenénk az átadásra vagy a webáruházunkba való feltöltésre a kész abroszt, fürdőköpenyt vagy függönyt, optikailag és minőségileg is ellenőrizzük azt.

„8 év alatt, mióta itt vagyok, rengeteget tanulhattam azzal, hogy a vendéglátásban sosincs két egyforma igény, folyamatosan tanulunk. Az új termékek gyakran jelentenek új kihívást az alapanyag vagy a varrási mód miatt, de ez így van jól. Ettől változatos.” Talabér Andrea, varrónő és minőségellenőr.

Végül pedig vasalás, hajtogatás és csomagolás után leszállítjuk a kész termékeket.

Egyedi textília gyártás

Textíliagyártás a gyakorlatban – így készül az egyedi szalvéta, abrosz vagy köntös is. Varrás, minőség-ellenőrzés, vasalás, hajtogatás, csomagolás.

Díszítsék az ön asztalát és szobáit is a Vend-Tex magas minőségű, egyedi textíliái! Az egyedi termékek gyártása mellett lehetősége van standard méretű és színű éttermi és szállodai textíliák rendelésére is. Ezt egyszerűen megteheti webáruházunkon keresztül – amit a kifutó listáinkból válogatott akciós textíliákkal bővítettünk.

 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

0