A vendéglátóipari textília gyakori és alapos fertőtlenítése lesz az egyik legfőbb megoldandó feladat a közeljövőben az éttermek, a vendéglátóipari létesítmények számára, a járványhelyzet miatt

A fokozott biztonság érdekében intenzív tisztítási eljárások szükségesek, ugyanakkor azt is el kell érnünk, hogy ennek hatására a textíliák ne fakuljanak ki, ne használódjanak el idő előtt. Ahhoz, hogy ezeket az előnyöket biztosítsa, és Önnek ne kelljen folyton új textíliákat beszerezni, a Vend-Tex kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokból készíti termékeit, olyan eljárásokat használva, amelyek időtálló minőséget biztosítanak.

Ennek áldásos hatása az Ön büdzséjén is meg fog látszani egy olyan időszakban, amikor bizony takarékoskodni kell, de anélkül, hogy a minőségen spórolnánk.

A vendéglátóipari textília hatékony és biztonságos tisztítása, fertőtlenítése

‒ amely ugyanakkor nem okoz sérülést az anyagnak: ezt a célt kell elérni ahhoz, hogy ezen a téren valóban elégedettek lehessünk. Habár érthető módon fontos az energiatakarékosság, az alacsony hőfokon való mosás jelenleg nem ajánlott. A 60 °C-on mosott textíliák higiénikusabbnak, járványügyi szempontból is biztonságosabbnak tekinthetők.

Ahhoz persze, hogy ezt a magasabb hőfokot bírja is a vendéglátóipari textília, eleve olyan minőségű kell hogy legyen, mint a Vend-Tex kínálata. Ennek darabjait (így az ágyneműket, az ágyneműhuzatokat, a törölközőket és az éttermi textíliákat is) a mosás után gőzölős vasalóval is érdemes átvasalni, plusz puhaságot biztosítva ezáltal a textilek számára, egyszersmind a még hatékonyabb fertőtlenítés érdekében.

Az extra virucid (vírusölő) hatást a mosás során fertőtlenítő mosószeradalékkal lehet elérni, amelynek hígítási arányaira azonban fokozottan figyelni kell, mindig betartva a címkén előírt szabályokat.

Akár természetes eszközökkel is sokat tehetünk ezért a célért. Például már egy evőkanálnyi citromlének az öblítő- vagy a mosószerhez való hozzáadása is tisztábbá és illatosabbá teszi a textíliát. A teljes mosógép fertőtlenítéséhez az ecet használata ajánlott, a teafaolajat pedig természetes baktériumölőként lehet bevetni a mosásban.

Többet szeretne megtudni a Vend-Tex különleges technológiáiról, amelyek a rendszeres intenzív fertőtlenítés ellenére is időtállóvá teszik az anyagot? Kérje a linken díjmentesen a szaktanácsadás szolgáltatásunkat a vendéglátóipari textília kategóriában, és tegye fel nekünk kérdéseit!

Szóljon hozzá